אוכל
צילום׃ wsfurlan, Istock

מרק דובדבנים קייצי

מנה קלילה ומרעננת של דובדבנים טריים עם תוספות מפתיעות בטעם של קיץ

| | פורסם 07/06/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 ק"ג דובדבנים אדומים מגולענים

1 לימון

1 ליטר מים

1 כפית קינמון

1 כפית ציפורן טחונה

3 כפות סוכר

קורט מלח

2 כפות סוכר וניל

1 גביע שמנת (200 מ"ל)

2 כפות קמח

אופן ההכנה:

1 רוחצים את הדובדבנים.

2 פורסים את הלימון לפרוסות דקות.

3 מעבירים את הדובדבנים לסיר ומכסים אותם במים.

4 מוסיפים לסיר את הקינמון, הציפורן, 3 כפות הסוכר, קורט מלח ואת הלימון הפרוס. בוחשים ומביאים לרתיחה.

5 מרתיחים במשך 5 דקות, מוסיפים את סוכר הוניל וממשיכים לבשל ברתיחה מתונה.

6 שמים בקערה את השמנת, מוסיפים את הקמח ובוחשים עד שהתערובת חלקה וללא גושים.

7 מעבירים לתערובת 3-4 כפות מהמרק להשואת טמפרטורות וליצירת תערובת דלילה וחלקה.

8 מוסיפים את התערובת למרק תוך כדי בחישה וממשיכים לבשל ברתיחה מוגברת לעוד מספר דקות.

9 טועמים ומתבלים שוב לפי הטעם.

מומלץ להגיש בצלחת מרק (יש הנוהגים להגיש בתוספת כף שמנת על המרק).

המנה ניתנת להגשה גם כמנה חמה.