אוכל
תמונת AVI׃ mako

טארט עגבניות שרי וקרם מרציפן

פאי קסום ומקורי עם עגבניות מקורמלות נהדרות

שי סרמני | מאסטר שף | פורסם 15/09/11 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לקלתית

160 גרם קמח מנופה

50 גרם אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 ביצה בינונית

לקרם המרציפן

125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

125 גרם סוכר

125 גרם אבקת שקדים

2 ביצים + חלמון

20 גרם רוזטה או אמרטו (ליקר שקדים)

30 גרם קורנפלור

לעגבניות

20 עגבניות שרי תמר אדומות

20 עגבניות שרי תמר צהובות

2 כפות מים

½ כוס סוכר

מיץ מרבע לימון

קמצוץ מלח

1 כף נפאג' / ריבת משמש חלקה מורתחת מהולה במעט מים

להגשה

כף וחצי אבקת סוכר

1/2 גביע שמנת חמוצה

חצי כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

להכנת הקלתית:

1 במעבד מזון מערבבים קמח ואבקת סוכר, מוסיפים חמאה ווניל ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד מעט. מכסים בניילון נצמד ומקררים כשעה וחצי.

2 מרפדים תבנית פאי בבצק שרודד לעיגול בקוטר התבנית בעובי של 1/2 ס"מ, מכסים בניילון נצמד ומחזירים למקרר למשך 30 דקות. אופים בתנור על 180 מעלות עד להזהבה קלה (בערך 30 דקות). מניחים בצד לצינון.

להכנת הקרם:

1 מקציפים היטב חמאה וסוכר בקערת מיקסר עד לקבלת תערובת אחידה.

2 מוסיפים בהדרגה את אבקת השקדים והביצים ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים רוזטה, קורנפלור ובשניים שלושה פולסים מעבדים אותם פנימה.

3 מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למנוחה בת 30 דקות.

להכנת העגבניות:

1 חולטים מעט את העגבניות, מקלפים אותן, מסירים את הגרעינים ומרוקנים מנוזלים וחוצים אותן לאורכן.

2 במחבת גדולה מביאים לרתיחה מים וסוכר, מבשלים עד שהנוזל הופך לסירופ סמיך ובהיר.

3 מוסיפים את העגבניות המפולטות והנקיות אל הסירופ עם מיץ הלימון והמלח ומבשלים כ-12 דקות עד שהעגבניות מתקרמלות בסוכר אך עדיין שומרות על צורתן. מעבירים אותן בזהירות לצלחת מרופדת בנייר אפיה (ללא הנוזלים העודפים) ומצננים.

להרכבת הפאי:

1 על הקלתית האפויה למחצה והמצוננת מורחים שכבה בעובי 2 ס"מ מקרם המרציפן, מסדרים את העגבניות לסירוגין אדום וצהוב בצורה מעגלית.

2 אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 30-40 דקות.

3 מוציאים את העוגה מהתנור ומברישים בנפאג'/בריבת משמש מדוללת להקניית מראה מבריק.

4 ממתינים כ- 30 דקות לפני הוצאת הפאי מהתבנית.

להגשה:

מעטרים את קצוות המאפה באבקת סוכר, מניחים בסוסייר שמנת חמוצה מעורבבת עם חצי כפית וניל ו1 כף אבקת סוכר, מגישים חם או בטמפרטורת החדר.