טארט עגבניות שרי וקרם מרציפן
פאי קסום ומקורי עם עגבניות מקורמלות נהדרות
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
לקלתית
160 גרם קמח מנופה
50 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה בינונית
לקרם המרציפן
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
125 גרם סוכר
125 גרם אבקת שקדים
2 ביצים + חלמון
20 גרם רוזטה או אמרטו (ליקר שקדים)
30 גרם קורנפלור
לעגבניות
20 עגבניות שרי תמר אדומות
20 עגבניות שרי תמר צהובות
2 כפות מים
½ כוס סוכר
מיץ מרבע לימון
קמצוץ מלח
1 כף נפאג' / ריבת משמש חלקה מורתחת מהולה במעט מים
להגשה
כף וחצי אבקת סוכר
1/2 גביע שמנת חמוצה
חצי כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
להכנת הקלתית:
1 במעבד מזון מערבבים קמח ואבקת סוכר, מוסיפים חמאה ווניל ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד מעט. מכסים בניילון נצמד ומקררים כשעה וחצי.
2 מרפדים תבנית פאי בבצק שרודד לעיגול בקוטר התבנית בעובי של 1/2 ס"מ, מכסים בניילון נצמד ומחזירים למקרר למשך 30 דקות. אופים בתנור על 180 מעלות עד להזהבה קלה (בערך 30 דקות). מניחים בצד לצינון.
להכנת הקרם:
1 מקציפים היטב חמאה וסוכר בקערת מיקסר עד לקבלת תערובת אחידה.
2 מוסיפים בהדרגה את אבקת השקדים והביצים ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים רוזטה, קורנפלור ובשניים שלושה פולסים מעבדים אותם פנימה.
3 מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למנוחה בת 30 דקות.
להכנת העגבניות:
1 חולטים מעט את העגבניות, מקלפים אותן, מסירים את הגרעינים ומרוקנים מנוזלים וחוצים אותן לאורכן.
2 במחבת גדולה מביאים לרתיחה מים וסוכר, מבשלים עד שהנוזל הופך לסירופ סמיך ובהיר.
3 מוסיפים את העגבניות המפולטות והנקיות אל הסירופ עם מיץ הלימון והמלח ומבשלים כ-12 דקות עד שהעגבניות מתקרמלות בסוכר אך עדיין שומרות על צורתן. מעבירים אותן בזהירות לצלחת מרופדת בנייר אפיה (ללא הנוזלים העודפים) ומצננים.
להרכבת הפאי:
1 על הקלתית האפויה למחצה והמצוננת מורחים שכבה בעובי 2 ס"מ מקרם המרציפן, מסדרים את העגבניות לסירוגין אדום וצהוב בצורה מעגלית.
2 אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 30-40 דקות.
3 מוציאים את העוגה מהתנור ומברישים בנפאג'/בריבת משמש מדוללת להקניית מראה מבריק.
4 ממתינים כ- 30 דקות לפני הוצאת הפאי מהתבנית.
להגשה:
מעטרים את קצוות המאפה באבקת סוכר, מניחים בסוסייר שמנת חמוצה מעורבבת עם חצי כפית וניל ו1 כף אבקת סוכר, מגישים חם או בטמפרטורת החדר.