עוגת שוקולד פקאן ובננות מקורמלות
אין מיקסר בבית? זו העוגה בשבילכם: בלילה עם קקאו משובח, גנאש עשיר ומשגע ואם לא מספיק מתוק לכם קבלו גם פקאנים מסוכרים וקצוצים ובננות שהושחמו בחמאה
- זמן עבודהשעה ורבע
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבלילה (תבנית 22 ס"מ):
150 גרם חמאה
150 גרם שוקולד מריר 60%
קורט מלח
300 גרם (1/2 1 כוס) סוכר
2 ביצים בטמפרטורת החדר
1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל) 15% שומן
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) 38% שומן
1 כוס קמח
1/4 כוס אבקת שקדים
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
70 גרם (1/2 כוס) קקאו הולנדי משובח
לציפוי הגנאש:
150 מ"ל שמנת מתוקה 38% שומן
150 גרם שוקולד מריר 60%
100 גרם פקאנים מסוכרים, קצוצים גס
לבננות:
כף גדושה חמאה
1 בננה, פרוסה
1.5 כפות סוכר חום בהיר
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית ושופכים לתוכה מים רותחים עד מחצית הגובה, ליצירת סביבה עשירה באדים.
2. בסיר קטן ממיסים את החמאה עד שהיא לקבלת ריח אגוזי וצבע חום בהיר. מורידים מהאש, מוסיפים את השוקולד והמלח וטורפים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מצננים מעט ומוסיפים את הסוכר, הביצים, השמנת החמוצה והשמנת המתוקה. טורפים היטב במטרפה ידנית.
4. מנפים אל תוך התערובת את הקמח, אבקת השקדים, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והקקאו וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה (יש להימנע מערבוב יתר).
5. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים 30-40 דקות או עד שהקיסם יוצא עם פירורים לחים. מצננים צינון מלא.
6. הגנאש: מחממים שמנת מתוקה בסיר קטן עד לסף רתיחה ומכבים את האש. מוסיפים את השוקולד ומערבבים לקרם אחיד. מניחים בצד כ-40 דקות, עד לקבלת מרקם משחתי.
7. בעזרת כפית פריזאית (כף פריזיאן) יוצרים בורות קטנים על פני שטחה של העוגה. מקפידים להשאיר את הדפנות שלמות.
8. ממלאים את הבורות בגנאש ומצפים את העוגה (כולל הצדדים) בשכבה אחידה. מפזרים את הפקאנים הקצוצים.
9. הבננות: במחבת בינונית ממסים את החמאה. מוסיפים את הסוכר החום ומנענעים את המחבת לערבוב. מוסיפים פרוסות מחצי בננה ונותנים להן להזהיב ולהתקרמל עד לקבלת ציפוי קריספי. הופכים את הבננות וממשיכים לטגן עד להשחמה. מעבירים את הבננות בזהירות לצלחת (מבלי לגעת בידיים).
10. להגשה: פורסים מן העוגה ומניחים בצלחת הגשה. מניחים לצד העוגה פרוסת בננה טרייה, ועליה פרוסת בננה מקורמלת. מומלץ לחמם קלות במיקרו לפני ההגשה.