אוכל

מאפה האלים

מי שנתן למנה הקסומה הזאת את השם "מאפה 12 האלים" ידע מה הוא עושה, ויעל קצב, שהוסיפה לה טוויסט קטן עם פרוסת בטטה צלויה ומתובלת - שיפרה אותה אפילו יותר. כל כך מעט מרכיבים, כזה איזון מופלא של טעמים

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 24/06/24 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.7 47 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-10 מאפים:

10 דפי פילו

קופסת גבינת פטה 

1 בטטה גדולה או 2 קטנות

3 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור

אורגנו

ספריי שמן או חמאה

דבש לזיגוג

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 מכינים את הבטטות: מקלפים את הבטטה וחוצים אותה (אם משתמשים בבטטות קטנות אין צורך לחצות אותן). פורסים לאורך לפרוסות יחסית עבות של סנטימטר.

3 מסדרים את פרוסות הבטטה על תבנית מרופדת בנייר אפייה וחורצים בהן חריצים שתי וערב. מזלפים שמן זית ומתבלים במלח, פלפל שחור ואורגנו. מכניסים לתנור לכ-30 דקות, עד שהבטטות מתרככות.

4 מוציאים את הבטטות מהתנור, מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות ומתחילים להכין את מאפי האלים.

5 חותכים את גבינת הפטה ל-10 מלבנים, יחסית עבים (שימו לב לפרופורציה של הגבינה ביחס לבטטה).

ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים

או באינסטגרם המהמם שלה

6 מניחים על משטח העבודה דף פילו ומרססים בספרי שמן. מקפלים את הדף לשניים. מניחים בתחתית הפילו מלבן של בטטה ומלבן של פטה, זה על זה.

7 מקפלים את שני צידי דף הפילו על הבטטה והגבינה ומקפלים לצורת מעטפה (ראו בסרטון). חוזרים על הפעולות עם כל הכמות.

8 מניחים את מאפי האלים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מרססים במעט שמן ואופים 15 דקות, עד הזהבה.

9 מזלפים דבש ומגישים מיד.