אוכל
תמונת AVI׃ mako

רביולי כרובית וגבינה ברוטב שמנת

כיסוני פסטה במילוי עדין של כרובית וגבינות, ברוטב שמנת מיוחד ופיקנטי

ג'קי אזולאי | מאסטר שף | פורסם 10/04/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח

2 ביצים

מעט מלח

למלית:

1 ראש כרובית מפורק לפרחים

3 כפות (60 גרם) גבינת פרומעז

מלח

פלפל שחור טחון טרי

לרוטב:

1/4 חבילה (25 גרם) חמאה

3 שיני שום קצוצות

1 מיכל (250 מ”ל) שמנת לבישול 15%

1/4 כוס (60 מ”ל) חלב 3%

מלח

פלפל שחור טחון טרי

קורט אגוז מוסקט

1/2 פלפל אדום חריף פרוס דק

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מערבבים בקערת מעבד מזון את כל החומרים במשך כמה שניות עד לקבלת בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

2 מכינים את הכרובית: חולטים כרובית במי מלח רותחים כ-10 דקות ומסננים היטב. מוסיפים גבינה, מתבלים וטוחנים במוט ריסוק ידני. טועמים ומתקנים תיבול.

3 מכינים את הרוטב: ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים שום ומטגנים קלות. מוסיפים שמנת לבישול, חלב ותבלינים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15-10 דקות עד להסמכה קלה.

4 ממלאים, מעצבים ומבשלים: מרדדים את הבצק במכונת פסטה לעובי 2 מ”מ. קורצים עיגולים בקוטר 7 ס”מ (או כל צורת רביולי שרוצים). שמים במרכז של חצי מעיגולי הבצק כפית גדושה של מלית ומכסים אותם בשאר עיגולי הבצק. מהדקים היטב (מומלץ להדביק את שולי הרביולי עם מעט מים).

5 מביאים לרתיחה שפע מי מלח רותחים ומוסיפים להם את הרביולי. מבשלים עד שהם צפים.

6 מעבירים את הרביולי לרוטב, מבשלים יחד עוד 2 דקות ומגישים.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

>> לכל המתכונים לשבועות