רביולי כרובית וגבינה ברוטב שמנת
כיסוני פסטה במילוי עדין של כרובית וגבינות, ברוטב שמנת מיוחד ופיקנטי
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
2 ביצים
מעט מלח
למלית:
1 ראש כרובית מפורק לפרחים
3 כפות (60 גרם) גבינת פרומעז
מלח
פלפל שחור טחון טרי
לרוטב:
1/4 חבילה (25 גרם) חמאה
3 שיני שום קצוצות
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת לבישול 15%
1/4 כוס (60 מ”ל) חלב 3%
מלח
פלפל שחור טחון טרי
קורט אגוז מוסקט
1/2 פלפל אדום חריף פרוס דק
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: מערבבים בקערת מעבד מזון את כל החומרים במשך כמה שניות עד לקבלת בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
2 מכינים את הכרובית: חולטים כרובית במי מלח רותחים כ-10 דקות ומסננים היטב. מוסיפים גבינה, מתבלים וטוחנים במוט ריסוק ידני. טועמים ומתקנים תיבול.
3 מכינים את הרוטב: ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים שום ומטגנים קלות. מוסיפים שמנת לבישול, חלב ותבלינים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15-10 דקות עד להסמכה קלה.
4 ממלאים, מעצבים ומבשלים: מרדדים את הבצק במכונת פסטה לעובי 2 מ”מ. קורצים עיגולים בקוטר 7 ס”מ (או כל צורת רביולי שרוצים). שמים במרכז של חצי מעיגולי הבצק כפית גדושה של מלית ומכסים אותם בשאר עיגולי הבצק. מהדקים היטב (מומלץ להדביק את שולי הרביולי עם מעט מים).
5 מביאים לרתיחה שפע מי מלח רותחים ומוסיפים להם את הרביולי. מבשלים עד שהם צפים.
6 מעבירים את הרביולי לרוטב, מבשלים יחד עוד 2 דקות ומגישים.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.