קיש פטריות יער ומלך היער, תרד וגבינה כחולה
הבצק יוצא קריספי מבחוץ עם מלית נפלאה ונימוחה מבפנים. מדובר במתכון פשוט להכנה אך מרשים מאוד בתוצאה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
לבצק
250 גרם קמח
100 גרם חמאה
1 כפית סוכר
1 כפית שטוחה מלח
1 ביצה
1/4 כוס חלב
1 כפית תימין קצוץ
למלית
1 בצל קצוץ
1/3 כוס שמן זית
1 חבילת פטריות יער (180 גרם) חתוכות לרצועות
3-4 פטריות מלך היער חתוכות לאורך ופרוסות
1/2 חבילת עלי תרד קפואים (מופשרים וסחוטים היטב)
100 גרם גבינה כחולה מפוררת
3 ביצים
250 מ"ל (מיכל אחד) שמנת מתוקה
מלח, פלפל
קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
לבצק:
1 מערבבים את כל חומרי הבצק יחד במעבד מזון או במיקסר עד שמתקבלים פירורים גדולים.
2 אוספים את הפירורים לבצק אחד בצורת קובייה. אין ללוש את הבצק זמן רב מדי כדי שלא יתכווץ בזמן האפייה.
3 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים למשך כשעה לפני הרידוד.
4 מרדדים את הבצק בעזרת מערוך על משטח מקומח עד לעובי של כ-1/2 ס"מ.
5 משמנית תבנית בקוטר 26 ומרפדים אותה מבפנים עם הבצק המרודד.
6 מהדקים את הבצק לתוך התבנית וחותכים בצורה אסטטית את השוליים.
7 מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג ומחזירים לקירור עד לשימוש.
למלית :
1 מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים בו את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב.
2 מוסיפים את 2 סוגי הפטריות וממשיכים לטגן למשך כ-5 דקות.
3 מוסיפים את התרד ומערבבים יחד למשך כ-2 דקות נוספות תוך כדי המשך בישול.
4 מורידים מהאש, מעבירים לקערה ומקררים למשך 10 דקות.
5 מוסיפים את שאר החומרים, טועמים ומשלימים תיבול בהתאם לצורך.
>> עוד מתכון טוב לפשטידת פטריות