אוכל
צילום׃ שי זינגר

קיש פטריות יער ומלך היער, תרד וגבינה כחולה

הבצק יוצא קריספי מבחוץ עם מלית נפלאה ונימוחה מבפנים. מדובר במתכון פשוט להכנה אך מרשים מאוד בתוצאה

יוסי בן דיין | חוות גידול "תקוע" | פורסם 31/05/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לבצק

250 גרם קמח

100 גרם חמאה

1 כפית סוכר

1 כפית שטוחה מלח

1 ביצה

1/4 כוס חלב

1 כפית תימין קצוץ

 

למלית

1 בצל קצוץ

1/3 כוס שמן זית

1 חבילת פטריות יער (180 גרם) חתוכות לרצועות

3-4 פטריות מלך היער חתוכות לאורך ופרוסות

1/2 חבילת עלי תרד קפואים (מופשרים וסחוטים היטב)

100 גרם גבינה כחולה מפוררת

3 ביצים

250 מ"ל (מיכל אחד) שמנת מתוקה

מלח, פלפל

קורט אגוז מוסקט

 

אופן ההכנה:

לבצק:

1 מערבבים את כל חומרי הבצק יחד במעבד מזון או במיקסר עד שמתקבלים פירורים גדולים.

2 אוספים את הפירורים לבצק אחד בצורת קובייה. אין ללוש את הבצק זמן רב מדי כדי שלא יתכווץ בזמן האפייה.

3 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים למשך כשעה לפני הרידוד.

4 מרדדים את הבצק בעזרת מערוך על משטח מקומח עד לעובי של כ-1/2 ס"מ.

5 משמנית תבנית בקוטר 26 ומרפדים אותה מבפנים עם הבצק המרודד.

6 מהדקים את הבצק לתוך התבנית וחותכים בצורה אסטטית את השוליים.

7 מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג ומחזירים לקירור עד לשימוש.

למלית :

1 מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים בו את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב.

2 מוסיפים את 2 סוגי הפטריות וממשיכים לטגן למשך כ-5 דקות.

3 מוסיפים את התרד ומערבבים יחד למשך כ-2 דקות נוספות תוך כדי המשך בישול.

4 מורידים מהאש, מעבירים לקערה ומקררים למשך 10 דקות.

5 מוסיפים את שאר החומרים, טועמים ומשלימים תיבול בהתאם לצורך.

>> עוד מתכון טוב לפשטידת פטריות