אוכל
צילום׃ shutterstock

לזניית גבינות ברוטב רוזה

רוטב עגבניות ושמנת, גבינת מוצרלה, בולגרית, גבינה צהובה ועוד - כבר נשמע טוב. יאללה, הוציאו מהארון סיר גדול, חממו את התנור והכינו את הלזניה המופלאה הזאת של מסעדת חנדל'ה בגבעת חן

| מסעדת חנדל'ה | פורסם 07/06/13 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 100 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חבילת עלי לזניה (500 גרם)

מלח

פלפל שחור

מוסקט טחון

לרוטב עגבניות:

2 כפות שמן זית

בצל קטן, חתוך לקוביות קטנות

ענץ בזיליקום, מופרד לעלים וקצוץ

2 קופסאות עגבניות קלופות ומרוסקות (500 גרם)

לרוטב רוזה:

רוטב העגבניות מהמתכון הזה

1/2 ליטר (2 חבילות) שמנת לבישול

30 גרם חמאה

3 כפות קמח לבן

למילוי גבינה:

1 ק"ג (4 חבילות) גבינה לבנה 5%

150 גרם גבינה בולגרית, מגוררת

150 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת + 50 גרם נוספים לאפייה

300 גרם גבינה צהובה, מגוררת

ענף בזליקום, מופרד לעלים וקצוץ

אופן ההכנה:

1 לרוטב עגבניות: בסיר בינוני מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד שהוא מבהיר. מוסיפים בזיליקום וממשיכים לטגן כדקה. מוסיפים עגבניות מרוסקות ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 20 דקות.

2 מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון או בלנדר וקוצצים למחית חלקה. מתבלים במלח ובפלפל ומעבירים לסיר בינוני.

3 לרוטב רוזה: מעבירים את הסיר עם רוטב העגבניות אל הכיריים ומדליקים את האש. מוסיפים שמנת לבישול וחמאה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקמח הלבן תוך כדי ערבוב. מבשלים כדקה ומורידים מהאש.

4 למלוי הגבינה: מערבבים את כל חומרי המילוי לקערה, מוסיפים מלח פלפל ומוסקט לפי הטעם, ומערבבים טוב טוב.

5 הרכבת המנה: משמנים תבנית בגודל 30 על 30 ס"מ, ומסדרים בבסיס עלי לזניה לכיסוי מלא של התבנית. יוצקים מעל 1/3 מכמות מילוי הגבינה ומורחים בשכבה אחידה.  יוצקים מעל מצקת מרוטב הרוזה ומורחים בשכבה אחידה.

6 ממשיכים באותו אופן עד לסיום החומרים, כך שיוצאות בסופו של דבר 4 שכבות של עלי לזניה, כאשר מסיימים בשכבת עלי לזניה מעל הכל . יוצקים מה שנשאר מרוטב הרוזה מעל השכבה העליונה של עלי הלזניה, מורחים בשכבה אחידה ומפזרים מעל את 50 הגרם של מוצרלה מגורדת מעל. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 35 דקות.

* המתכון באדיבות מסעדת חנדל'ה

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!