אוכל

מעטפות פילו עם גבינה ודבש

מאכל יווני מסורתי, קל להכנה וטעים בצורה יוצאת דופן, שמשלב באופן מושלם בין מתוק למלוח: עלי פילו ממולאים גבינה, שמטוגנים לכדי פריכות מופלאה בממרח חמאה איכותי ומוגשים עם דבש ושומשום, בשביל הקונטרסט

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 08/05/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

6 כפות ממרח חמאה

4 עלי פילו

4 פרוסות גבינת פטה בעובי 2 ס"מ

2 כפות דבש

2-3 כפות שומשום וקצח

אופן ההכנה:

1 מחממים 5 כפות ממרח חמאה על מחבת להמסה.

2 מברישים כל עלה פילו בממרח החמאה המומס (כף אחת עבור כל העלים). מניחים פרוסת פטה, ומקפלים סביבה את הבצק (ראו בסרטון).

3 מטגנים את חבילות הפילו במחבת עם ממרח החמאה המומס.

מעטפות פילו עם גבינה ודבש - עם ממרח חמאה (צילום: אפיק גבאי)
מעטפות פילו עם גבינה ודבש - עם ממרח חמאה|צילום: אפיק גבאי

4 מגישים עם דבש, שומשום וקצח מעל.