מעטפות פילו עם גבינה ודבש
מאכל יווני מסורתי, קל להכנה וטעים בצורה יוצאת דופן, שמשלב באופן מושלם בין מתוק למלוח: עלי פילו ממולאים גבינה, שמטוגנים לכדי פריכות מופלאה בממרח חמאה איכותי ומוגשים עם דבש ושומשום, בשביל הקונטרסט
אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל
| פורסם 08/05/18
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
6 כפות ממרח חמאה
4 עלי פילו
4 פרוסות גבינת פטה בעובי 2 ס"מ
2 כפות דבש
2-3 כפות שומשום וקצח
אופן ההכנה:
1 מחממים 5 כפות ממרח חמאה על מחבת להמסה.
2 מברישים כל עלה פילו בממרח החמאה המומס (כף אחת עבור כל העלים). מניחים פרוסת פטה, ומקפלים סביבה את הבצק (ראו בסרטון).
3 מטגנים את חבילות הפילו במחבת עם ממרח החמאה המומס.
4 מגישים עם דבש, שומשום וקצח מעל.