קינוח פאי לימון בכוסות אישיות
אנשים פשוטים אנחנו, אוהבים את החיים שלנו קלים - אבל לא מוכנים לוותר על הרושם, בטח שלא בקינוח. אז מה עושים? בדיוק מה שקרן אגם מציעה פה. קינוח אישי לפנתיאון
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (5 מנות):
לקרם:
כוס ורבע (250 גרם) סוכר לבן
3 ביצים גודל L
2 כפות (20 גרם) קורנפלור
חצי כוס (120 מ"ל) מיץ לימון
50 גרם חמאה קרה
50 גרם שוקולד לבן
מכל וחצי (375 מ"ל) שמנת להקצפה
כף אבקת סוכר
לתחתית:
150 גרם פתי בר
חצי כוס (50 גרם) שקדים טחונים לאבקה
100 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה:
1 טורפים בסיר בינוני על אש בינונית סוכר, ביצים וקורנפלור עד לקבלת תערובת אחידה.
2 מוסיפים מיץ לימון וטורפים שוב, לאיחוד.
3 מגבירים מעט את האש וממשיכים לטרוף עד שהקרם מסמיך והקצף נעלם. מסירים מהאש.
4 מוסיפים חמאה קרה ושוקולד לבן ומערבבים היטב עד שהם נמסים. מעבירים לכלי אחר ומצננים לחלוטין (אפשר לשמור במקרר כמה ימים).
5 התחתית: טוחנים במעבד מזון עם להב פלדה את הביסקוויטים והשקדים, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים לאיחוד. מניחים בצד.
6 אחרי שהקרם מצטנן לחלוטין מקציפים את השמנת לקצפת יציבה.
7 מעבירים שני שליש מכמות הקצפת לקרם הלימון ומערבבים לתערובת אחידה.
8 מוסיפים לקצפת שנותרה בקערה כף אבקת סוכר, מקפלים בעדינות ומכניסים לקירור עד שימוש.
9 ממלאים בכל אחת מהכוסות 2 כפות פירורי ביסקוויטים ומיישרים מעט. עליהם מניחים 4 כפות מקרם הלימון. מפזרים מלמעלה עוד 2 כפות של פירורים.
10 מעבירים את הקצפת הממותקת שנותרה לשק זילוף, ומקשטים כל מנה בזילוף של קצפת. מצננים שעה-שעתיים לפני ההגשה. שומרים בקירור.
** אפשר להכין את הקינוחים יום מראש.
** את הקינוח ללא הקצפת אפשר להכין יומיים מראש, אבל את הזילוף עושים בזמן אמת.