אוכל
צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים

עוגת קפה ליד הקפה

ארבע אחר הצהריים כבר כאן: קבלו עוגה פשוטה אבל איכותית, שבין קומותיה קרם מסקרפונה עשיר ומפנק. תפנקו קצת את הקפה שלכם, מה יש

דליה מאיר | קסמים מתוקים | פורסם 11/06/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.6 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לעוגה

250 גרם חמאה רכה

170 גרם סוכר חום כהה

80 גרם סוכר לבן

300 גרם קמח תופח

4 ביצים

1 כפית תמצית וניל טהורה

2 כפיות ליקר קפה

50 גרם אגוזי לוז טחונים

100 מ"ל נס קפה מוכן חזק (ללא חלב וסוכר כמובן), מצונן

לקצפת

4 כפות סוכר

100 מ"ל נס קפה מוכן חזק (ללא חלב וסוכר), מצונן

לקרם מסקרפונה

1 גביע גבינת מסקרפונה

1 קופסה שמנת מתוקה

3 כפות אבקת סוכר

1 כף אבקת אינסטנט פודינג וניל

גרגרים ממקל וניל חצוי או כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות.

2 מקרימים את החמאה ושני סוגי הסוכר במיקסר עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית, ומוסיפים תמצית וניל וליקר קפה.

3 מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, מוסיפים את הקמח ומערבלים עד לאחידות.

4 מערבבים פנימה בעדינות את האגוזים ו-100 מ"ל נס קפה.

5 יוצקים לתבנית ואופים 40-45 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ בה יוצא נקי. מצננים.

6 חוצים את העוגה לרוחב בעזרת סכין חיתוך ארוכה (עדיף משוננת, של לחם), ומניחים בצד.

7 ממתיקים את 100 מ"ל הקפה שנותרו עם 4 כפות סוכר (אל דאגה, הסירופ חייב להיות מתוק). מטפטפים חצי מהכמות על הבסיס ואת החצי השני על החלק השני של העוגה כשהוא עדיין הפוך (החלק הפנימי פונה למעלה). מניחים בצד.

8 בינתיים מכינים את קרם המסקרפונה: מקציפים יחד במיקסר את כל רכיבי הקרם, עד לקבלת קרם יציב מאוד.

9 מצפים את הבסיס בחצי מהקרם, ומכסים בחלק השני של העוגה. מורחים את יתרת הקרם מעל פני העוגה, מפדרים במעט אבקת קקאו אם רוצים ומאחסנים במקרר עד להגשה.

>> לעוד מתכונים מושחתים