עוגת קפה ליד הקפה
ארבע אחר הצהריים כבר כאן: קבלו עוגה פשוטה אבל איכותית, שבין קומותיה קרם מסקרפונה עשיר ומפנק. תפנקו קצת את הקפה שלכם, מה יש
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
לעוגה
250 גרם חמאה רכה
170 גרם סוכר חום כהה
80 גרם סוכר לבן
300 גרם קמח תופח
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל טהורה
2 כפיות ליקר קפה
50 גרם אגוזי לוז טחונים
100 מ"ל נס קפה מוכן חזק (ללא חלב וסוכר כמובן), מצונן
לקצפת
4 כפות סוכר
100 מ"ל נס קפה מוכן חזק (ללא חלב וסוכר), מצונן
לקרם מסקרפונה
1 גביע גבינת מסקרפונה
1 קופסה שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר
1 כף אבקת אינסטנט פודינג וניל
גרגרים ממקל וניל חצוי או כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות.
2 מקרימים את החמאה ושני סוגי הסוכר במיקסר עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית, ומוסיפים תמצית וניל וליקר קפה.
3 מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, מוסיפים את הקמח ומערבלים עד לאחידות.
4 מערבבים פנימה בעדינות את האגוזים ו-100 מ"ל נס קפה.
5 יוצקים לתבנית ואופים 40-45 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ בה יוצא נקי. מצננים.
6 חוצים את העוגה לרוחב בעזרת סכין חיתוך ארוכה (עדיף משוננת, של לחם), ומניחים בצד.
7 ממתיקים את 100 מ"ל הקפה שנותרו עם 4 כפות סוכר (אל דאגה, הסירופ חייב להיות מתוק). מטפטפים חצי מהכמות על הבסיס ואת החצי השני על החלק השני של העוגה כשהוא עדיין הפוך (החלק הפנימי פונה למעלה). מניחים בצד.
8 בינתיים מכינים את קרם המסקרפונה: מקציפים יחד במיקסר את כל רכיבי הקרם, עד לקבלת קרם יציב מאוד.
9 מצפים את הבסיס בחצי מהקרם, ומכסים בחלק השני של העוגה. מורחים את יתרת הקרם מעל פני העוגה, מפדרים במעט אבקת קקאו אם רוצים ומאחסנים במקרר עד להגשה.