אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

פריטטה לילדים (ולגדולים)

את מאפה תפוחי האדמה הזה, או פריטטה, אם תרצו, ילדים יכולים להכין לגמרי לבד (טוב, רק קצת עזרה עם כל מה שחם). מפנטזים על בראנץ' שהילדים מגישים למיטה, או סתם על ארוחת ערב שלא אתם הכנתם? תתחילו עם זה

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 02/06/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 247 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

לא מזמן החלטנו לרענן קצת את חלוקת האחריות בבית. גמדות הבית עוזרות במטלות לפי יכולתן מהיום שבו הדבר התאפשר – להחזיר דברים למקום, לקפל תחתונים ולזווג גרביים, לטאטא, לערוך שולחן... כל אחת לפי יכולתה ובהתאם לגילה. נכון שלעיתים ביצוע המשימה על ידי אפונה בת שנתיים הופך מטלה פשוטה כמו עריכת שולחן לסדרה שכוללת החזרה למגירה של כל הסכו"ם שיש בבית, עריכה זריזה עם כמות צלחות שתספיק לכל בני הבית וסידור מחדש של כל ארון כלי הפלסטיק, אבל ההרגשה שלה שהיא נחוצה, משתתפת ועוזרת, שגוררת אחריה גם רצון להמשיך ולעזור, שווה את הבלאגן היחסי שנגרם. היא גם מספקת לפחות עשר דקות של תעסוקה.


מכיוון שגמדת הבית הראשית וגמדת המשנה כבר גדולות ואחראיות, החלטנו יחד שהן יכולות לקחת אחריות על תפקידים קבועים. הגמדה הראשית, שתחגוג בקרוב 9 שנים להיווסדה, ביקשה לקחת על עצמה את ארוחת הערב של יום רביעי. היא מחליטה מה נאכל, עוברת על המתכון ובודקת מה צריך, אם חסרים מצרכים היא קופצת למכולת להשלים את החסר ומכינה הכל בעצמה. אני נמצאת בסביבה למקרה שהיא תצטרך עזרה. גיליתי שגם בדברים שבהם חשבתי שהיא תבקש עזרה – היא מסתדרת נהדר בלעדי. היא אפילו מאלתרת על המתכון המקורי, משנה ומתאימה לטעמה האישי, מחליפה תבלין כזה או אחר אם במקרה נגמר. לכן, חשבתי שמגיעה לה הבמה ואני מפנה אליה את הזרקור. קבלו את גמדת הבית הראשית והמתכון שלה לפריטטה אפויה!

מרכיבים (4 מנות):

1 בצל גדול

2 תפוחי אדמה

שן שום כתושה

2 כפות שמן זית

10 גרם חמאה (לא חובה, אבל טעים)

5 ביצים

3/4 כוס חלב

1 כפית תערובת עשבי תיבול יבשים (או 2 כפיות פטרוזיליה קצוצה דק)

1 כפית שטוחה מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות. משמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ (או מלבנית בגודל 18X22 ס"מ) בחמאה או בשמן זית.

2 חותכים את הבצל לפרוסות דקות ואת תפוחי האדמה לקוביות קטנות. מחממים במחבת שמן זית וחמאה. מטגנים את הבצל ותפוחי האדמה על אש בינונית עד שתפוחי האדמה מתחילים להזהיב. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה אחת. מעבירים לתבנית המשומנת בשכבה אחידה.

3 טורפים בקערה ביצים, חלב ותבלינים. יוצקים את התערובת על תפוחי האדמה ומטלטלים מעט את התבנית, לפיזור אחיד.

4 אופים 40-45 דקות, עד שפני הפריטטה זהובים יפה.

גיוונים: אפשר להוסיף פלפל אדום חתוך לריבועים קטנים בשלב הטיגון, או אפונה (אחרי שמכבים את האש). אפשר להוסיף מעט גבינה צהובה מגוררת ולפזר מעט גם למעלה.

פריטטה אפויה - ניצן מכינה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
המאסטרית בפעולה|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!