אוכל
צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל

מתכון לממליגה

תקראו לה פולנטה או שתקראו לה ממליגה, העיקר שתכינו אותה: כל מה שנדרש זה סבלנות ויכולת לערבב, לא מסובך. ברגע שהממליגה מסמיכה ומתחילה להיפרד מדופנות הסיר - יודעים שהיא מוכנה. ומעליה? תוסיפו כל מה שבא לכם

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 14/08/23 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 וחצי כוסות מים קרים

חצי כוס חלב 

כוס קמח תירס (עדיף לא אינסטנט)

80 גרם חמאה

קורט מלח

להגשה:

כף חמאה

פטריות מוקפצות/כל ירק אחר שאוהבים

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר (אם יש ברשותכם סיר ברזל כבד - השתמשו בו) מים וחלב ומערבבים.

2 מוסיפים בהדרגה קמח תירס, חמאה ומלח ומערבבים היטב עם כף עץ לאורך כל זמן הבישול, עד שהעיסה נפרדת מדפנות הסיר והמרקם מסמיך (בערך רבע שעה).

3 אם רוצים: צולים כמה פטריות בחמאה או כל ירק אחר שרוצים כתוספת.

4 יוצקים את הממליגה לצלחת ומגישים עם מעט חמאה מעל (ועם תוספת, אם רוצים). 

לבלוג של רותם ליברזון

לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

בתיאבון!