פשטידת תירס אלוהית
אנחנו בטוחים שאכלתם אי אלו פשטידות תירס בחיים, אבל אנחנו יכולים להבטיח לכם שכזאת עוד לא טעמתם. מתוך התפריט של דליה לערב מיוחד בקפה רביבה וסיליה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
2 חבילות תירס טרי (כ-12 קלחים)
50 גרם חמאה, מומסת
2 ביצים
2 כפות גדושות סוכר
1 כפית מלח
חצי ספל קמח (לגרסה ללא גלוטן אפשר להמיר באינסטנט פולנטה)
250 גרם גבינה צפתית רכה (יש לגד, או במעדנייה של הסופר), מגורדת
100 גרם גבינה צפתית קשה (הכי רגילה שיש), מגורדת
אופן ההכנה:
1 מסירים את שיני התירס מהקלח בעזרת סכין, וטוחנים מעט במעבד מזון.
2 מוסיפים את החמאה, הביצים, הסוכר, המלח והקמח וטוחנים יחד.
3 משמנים תבנית מלבנית בינונית ומשטחים חצי מהכמות של עיסת התירס. מפזרים את הגבינה הצפתית הרכה ומכסים בחצי השני של העיסה.
4 מפזרים למעלה את הצפתית הקשה (אפשר לערבב אותה עם 50 גרם פרמזן, אם רוצים).
5 אופים בתנור שחומם מראש ל-170-180 מעלות כ-45 דקות, עד שהפשטידה משחימה מכל הכיוונים.
>> נזכרתם בארפה של דליה? עוד לא מאוחר להכין!
הפשטידה הזו, ועוד מנות מעולות מהמטבח של דליה, יככבו בראשון הקרוב בערב מיוחד שייערך בקפה רביבה וסיליה.