עוגת גבינת שמנת אפויה עם פירות
יש אנשים שמחכים כל השנה לשבועות רק בשביל עוגת גבינה מפנקת כזאת – פריכה, רוטטת, עטורה בכתר פירות. עכשיו רק נספר לכם שהיא אפילו לא מצריכה מיקסר, ומיד נשלח אתכם להשיג שסק טרי
- זמן עבודהיותר משלוש שעות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לקלתית:
250 גרם ביסקוויטים טחונים
30 גרם (3 כפות) סוכר דמררה
120 גרם חמאה מומסת
לבלילת עוגת הגבינה:
800 גרם גבינת שמנת 25%
200 מ"ל (גביע) שמנת חמוצה
220 גרם (כוס ועוד 2 כפות) סוכר
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
1 כפית תמצית וניל
30 גרם (3 כפות) קמח
5 ביצים L, טרופות
לציפוי:
400 מ"ל (2 גביעים) שמנת חמוצה
30 גרם (3 כפות) סוכר
לעיטור:
מבחר פירות העונה
אופן ההכנה:
1 מכינים את קלתית הפירורים: מחממים תנור ל-180 מעלות, לא במצב טורבו. משמנים ומרפדים תבנית 24 ס"מ בנייר אפייה. מערבבים יחד בקערה ביסקוויטים טחונים עם סוכר דמררה וחמאה מומסת ומהדקים היטב לתחתית ולדופנות התבנית. מעבירים בעדינות להקפאה ומקפיאים לחצי שעה.
2 אופים את הקלתית 15 דקות להשחמה, ומצננים לטמפרטורת החדר.
3 מכינים את בלילת עוגת הגבינה: מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות, עדיין ללא טורבו. מערבבים בקערה גדולה את כל חומרי הבלילה פרט לביצים. מוסיפים את הביצים בהדרגה תוך כדי ערבוב, עד לקבלת בלילה חלקה.
4 יוצקים את הבלילה בעדינות לקלתית הפירורים ואופים 65-70 דקות, עד שהעוגה יציבה למראה אך עדיין רוטטת מעט במרכז. מכבים את התנור ומצננים את העוגה בתנור הכבוי כרבע שעה.
>> עוד עוגות משגעות בבלוג של ענבל לביא – פיית העוגיות
5 לציפוי: מערבבים שמנת חמוצה עם סוכר ומשטחים על העוגה. מניחים לעוגה להצטנן בתנור לחצי שעה נוספת ומעבירים לקירור למשך הלילה.
6 מעטרים את העוגה בפירות טריים ומגישים.