עוגת גבינה בציפוי פטל
עוגה קרה ופשוטה להכנה, המשלבת בתוכה שיכבה עדינה של פטל
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
לתחתית
11/2 כוסות פירורי ביסקוויטים מכל סוג
100 גרם חמאה, מומסת
לעיטור
תותים או פטל
למלית
2 גביעי גבינה לבנה 5% שומן (500 גרם)
¾ כוס סוכר
1 שקית ג'לטין (14 גרם)
¼ כוס מים קרים
¼ כוס מים חמים
2 מכלי שמנת מתוקה להקצפה (500 מ"ל)
4 כפות סוכר
11/2 קופסאות ג'לי בזק בטעם פטל
3 כפות מרקחת פטל או אוכמניות
אופן ההכנה:
1 מערבבים היטב את פירורי הביסקוויטים והחמאה. מהדקים את התערובת בתחתית התבנית.
2 בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה ואת ¾ כוס הסוכר, עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה.
3 בסיר קטן ממִסים את הג'לטין עם המים הקרים. מוסיפים לסיר את המים החמים ומבשלים 2-1 דקות על להבה נמוכה תוך כדי בחישה. מצננים מעט ומערבבים את הג'לטין עם הגבינה.
4 מקציפים במערבל חשמלי את השמנת, מוסיפים בהדרגה את הסוכר שנותר ומקפלים אל תערובת הגבינה. יוצקים את התערובת על תחתית הפירורים ומקררים 4 שעות.
5 מכינים את הג'לי לפי הוראות היצרן. כאשר הג'לי עדיין נוזלי, מוסיפים לו את מרקחת הפטל או האוכמניות ובוחשים היטב.
6 יוצקים את התערובת על העוגה ומחליקים. מצננים במקרר כ 3-2- שעות לפני ההגשה. מעטרים בתות או פטל.