אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, העוגות של פסקל, הוצאת קוראים

עוגת גבינה בציפוי פטל

עוגה קרה ופשוטה להכנה, המשלבת בתוכה שיכבה עדינה של פטל

פסקל פרץ-רובין | העוגות של פסקל, הוצאת קוראים | פורסם 25/05/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 66 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לתחתית

11/2 כוסות פירורי ביסקוויטים מכל סוג

100 גרם חמאה, מומסת

 

לעיטור

תותים או פטל

למלית

2 גביעי גבינה לבנה 5% שומן (500 גרם)

¾ כוס סוכר

1 שקית ג'לטין (14 גרם)

¼ כוס מים קרים

¼ כוס מים חמים

2 מכלי שמנת מתוקה להקצפה (500 מ"ל)

4 כפות סוכר

11/2 קופסאות ג'לי בזק בטעם פטל

3 כפות מרקחת פטל או אוכמניות

 

אופן ההכנה:

1 מערבבים היטב את פירורי הביסקוויטים והחמאה. מהדקים את התערובת בתחתית התבנית.

2 בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה ואת ¾ כוס הסוכר, עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה.

3 בסיר קטן ממִסים את הג'לטין עם המים הקרים. מוסיפים לסיר את המים החמים ומבשלים 2-1 דקות על להבה נמוכה תוך כדי בחישה. מצננים מעט ומערבבים את הג'לטין עם הגבינה.

4 מקציפים במערבל חשמלי את השמנת, מוסיפים בהדרגה את הסוכר שנותר ומקפלים אל תערובת הגבינה. יוצקים את התערובת על תחתית הפירורים ומקררים 4 שעות.

5 מכינים את הג'לי לפי הוראות היצרן. כאשר הג'לי עדיין נוזלי, מוסיפים לו את מרקחת הפטל או האוכמניות ובוחשים היטב.

6 יוצקים את התערובת על העוגה ומחליקים. מצננים במקרר כ 3-2- שעות לפני ההגשה. מעטרים בתות או פטל.

>> לאתר של פסקל