עוגת שוקולד עם ריבת פטל
היא אולי נראית מפוארת, אבל תאמינו או לא - מדובר בעוגה בחושה פשוטה. אז מה אתם עדיין עושים כאן?
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לעוגה:
200 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר לבן
1/3 כוס סוכר חום
2 ביצים
כוס וחצי קמח
כפית וחצי אבקת אפייה
1/2 כוס קקאו
200 מ"ל שמנת חמוצה 15%
ריבת פטל
לקישוט: פטל או דומדמניות (לא חובה)
לציפוי:
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 38%
200 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
1 מערבבים את החמאה עם הסוכר החום והלבן במיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב עד שהן נטמעות בתערובת.
2 בנפרד, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והקקאו.
3 מוסיפים מעט מתערובת הקמח לקערת המיקסר ומערבבים. מוסיפים מעט מהשמנת החמוצה ומערבבים שוב. ממשיכים להוסיף מתערובת הקמח ומהשמנת החמוצה לסירוגין, עד שהן נגמרות. מעבדים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
4 משמנים ומקמחים תבנית בקוטר 20 ס"מ ושופכים לתוכה את התערובת. אופים כ-30 דקות בחום של 180 מעלות ומצננים.
5 בעזרת סכין משוננת מיישרים את העוגה.
6 הכנת הקרם: מרתיחים את השמנת ושופכים מעל השוקולד. מחכים מספר דקות ומערבבים עד לקבלת מרקם מבריק וחלק.
7 הרכבת העוגה: חותכים את העוגה לרוחבה ומורחים ריבת פטל בנדיבות. ניתן לשפוך מעל את קרם השוקולד החמים או לחכות שהקרם יתמצק מעט ואז למרוח על העוגה. מקשטים למעלה בפטל/דומדמניות טריים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
למתכונים נוספים היכנסו לאתר השף הלבן
מתכון, צילום וסטיילינג: ליטל ארזי