אוכל
צילום׃ ליטל ארזי, השף הלבן, תנובה

עוגת שוקולד עם ריבת פטל

היא אולי נראית מפוארת, אבל תאמינו או לא - מדובר בעוגה בחושה פשוטה. אז מה אתם עדיין עושים כאן?

| השף הלבן, תנובה | פורסם 31/07/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 45 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגה:

200 גרם חמאה רכה

1 כוס סוכר לבן

1/3 כוס סוכר חום

2 ביצים

כוס וחצי קמח

כפית וחצי אבקת אפייה

1/2 כוס קקאו

200 מ"ל שמנת חמוצה 15%

ריבת פטל

לקישוט: פטל או דומדמניות (לא חובה)

לציפוי:

250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 38%

200 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

1 מערבבים את החמאה עם הסוכר החום והלבן במיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב עד שהן נטמעות בתערובת.

2 בנפרד, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והקקאו.

3 מוסיפים מעט מתערובת הקמח לקערת המיקסר ומערבבים. מוסיפים מעט מהשמנת החמוצה ומערבבים שוב. ממשיכים להוסיף מתערובת הקמח ומהשמנת החמוצה לסירוגין, עד שהן נגמרות. מעבדים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

4 משמנים ומקמחים תבנית בקוטר 20 ס"מ ושופכים לתוכה את התערובת. אופים כ-30 דקות בחום של 180 מעלות ומצננים.

5 בעזרת סכין משוננת מיישרים את העוגה.

6 הכנת הקרם: מרתיחים את השמנת ושופכים מעל השוקולד. מחכים מספר דקות ומערבבים עד לקבלת מרקם מבריק וחלק.

7 הרכבת העוגה: חותכים את העוגה לרוחבה ומורחים ריבת פטל בנדיבות. ניתן לשפוך מעל את קרם השוקולד החמים או לחכות שהקרם יתמצק מעט ואז למרוח על העוגה. מקשטים למעלה בפטל/דומדמניות טריים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

למתכונים נוספים היכנסו לאתר השף הלבן

לעמוד הפייסבוק של השף הלבן

מתכון, צילום וסטיילינג: ליטל ארזי