עוגת גבינה ופירורים ללא אפיה
לפניכם עוגת גבינה ללא אפייה קלה להכנה, ועם זאת מרשימה ומתאימה גם לאירועים חגיגיים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
לתחתית
1 וחצי כוסות פירורי ביסקוויטים
100 גרם חמאה, מומסת
למלית
2 גביעי גבינה לבנה 5% שומן (500 גרם)
¾ כוס סוכר
1 שקית ג'לטין (14 גרם)
¼ כוס מים קרים
¼ כוס מים חמים
2 מכלי שמנת מתוקה להקצפה (500 מ"ל)
4 כפות סוכר
לעיטור
פירורי בצק מהבסיס (אפשר לוותר על הכנת פירורי הבצק ולהשתמש בבסיס טורט מוכן)
אופן ההכנה:
1 להכנת תחתית העוגה - מערבבים היטב את פירורי הביסקוויטים עם החמאה המומסת. מהדקים שלושה רבעים מכמות הבצק על התבנית ושומרים את הרבע הנותר לציפוי העוגה.
2 להכנת המלית - מערבבים בקערה את הגבינה והסוכר. בסיר קטן ממִסים את הג'לטין עם המים הקרים, מוסיפים את המים החמים ומבשלים כשתי דקות על להבה נמוכה, תוך כדי בחישה.
3 מצננים מעט ובוחשים אל תוך הגבינה.
4 מקציפים את השמנת המתוקה במערבל חשמלי תוך הוספת 4 כפות סוכר, ומקפלים אל תערובת הגבינה.
5 יוצקים את תערובת הגבינה על שכבת הפירורים, מקררים 20 דקות ומפזרים מעל הגבינה את פירורי הביסקוויטים הנותרים.
6 מאחסנים במקרר כ-3 שעות לפני ההגשה.