אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, העוגות של פסקל, הוצאת קוראים

עוגת גבינה ופירורים ללא אפיה

לפניכם עוגת גבינה ללא אפייה קלה להכנה, ועם זאת מרשימה ומתאימה גם לאירועים חגיגיים

פסקל פרץ-רובין | העוגות של פסקל, הוצאת קוראים | פורסם 25/05/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 2124 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לתחתית

1 וחצי כוסות פירורי ביסקוויטים

100 גרם חמאה, מומסת

למלית

2 גביעי גבינה לבנה 5% שומן  (500 גרם)

¾ כוס סוכר

1 שקית ג'לטין (14 גרם)

¼ כוס מים קרים

¼ כוס מים חמים

2 מכלי שמנת מתוקה להקצפה (500 מ"ל)

4 כפות סוכר

לעיטור

פירורי בצק מהבסיס (אפשר לוותר על הכנת פירורי הבצק ולהשתמש בבסיס טורט מוכן)

אופן ההכנה:

1 להכנת תחתית העוגה - מערבבים היטב את פירורי הביסקוויטים עם החמאה המומסת. מהדקים שלושה רבעים מכמות הבצק על התבנית ושומרים את הרבע הנותר לציפוי העוגה.

2 להכנת המלית - מערבבים בקערה את הגבינה והסוכר. בסיר קטן ממִסים את הג'לטין עם המים הקרים, מוסיפים את המים החמים ומבשלים כשתי דקות על להבה נמוכה, תוך כדי בחישה.

3 מצננים מעט ובוחשים אל תוך הגבינה.

4 מקציפים את השמנת המתוקה במערבל חשמלי תוך הוספת 4 כפות סוכר, ומקפלים אל תערובת הגבינה.

5 יוצקים את תערובת הגבינה על שכבת הפירורים, מקררים 20 דקות ומפזרים מעל הגבינה את פירורי הביסקוויטים הנותרים.

6 מאחסנים במקרר כ-3 שעות לפני ההגשה.

>> לאתר של פסקל

כל המתכונים לשבועות