אוכל
צילום׃ דניאל לילה , מחלבות גד

עוגת גבינה מנומרת

עוגת שבועות שוברת שגרה - עם תחתית מתוקה-מלוחה מבייגלה ונוטלה ועליה מלית של גבינה מנומרת בעננים שוקולדיים. לכו בדיוק עם המתכון - ותקבלו עוגה שלא צונחת ולא נסדקת

לימור לניאדו תירוש | מחלבות גד | פורסם 12/05/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 97 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתחתית (תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ):

250 גרם (17-16 יחידות) בייגלה שמיניות עבה (שומשום)

250 גרם נוטלה (או ממרח שוקולד אחר)

50 גרם חמאה מומסת + 1 כף לשימון התבנית

למלית הגבינה:

3 גביעים (600 גרם) גבינת שמנת ניו יורק 30%

1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה

400 מ"ל (שני שליש דלי) יוגורט עיזים

1 כוס (200 גרם) סוכר

2 כפות קורנפלור

5 ביצים בטמפרטורת החדר

לקרם קקאו:

1 גביע (200 גרם) גבינת שמנת ניו יורק 30%

1 ביצה

3 כפות אבקת סוכר

3 כפות קקאו מנופה

אופן ההכנה:

1 מסננים את הגבינות: מרפדים מסננת גדולה בבד חיתול (שוטפים אותו היטב כדי להסיר שאריות אבקת כביסה). שמים בפנים את כל הגבינות והיוגורט, עוטפים בשולי החיתול ומסננים מעל קערה לפחות 5 שעות (עדיף לילה) במקרר.

>> מתכונים לשבועות

2 מכינים את התחתית: מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה. מברישים את הנייר ואת דופנות התבנית בחמאה מומסת.

3 טוחנים בייגלה במעבד מזון לפירורים עדינים. מוסיפים נוטלה וחמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית אחידה. מהדקים לתחתית התבנית ומעבירים למקפיא עד השימוש.

4 מכינים קרם קקאו: מערבבים גבינת שמנת, ביצה, אבקת סוכר וקקאו לתערובת חלקה. שומרים בקירור עד השימוש.

5 מחממים תנור (לא בטורבו) ל-200 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עם 2 ליטרים מים רותחים ליצירת סביבת אפייה לחה.

6 מכינים את מלית הגבינה: שמים את הגבינות המסוננות בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים סוכר וקורנפלור ומערבלים במהירות נמוכה כדקה עד שאין גושים. מגבירים למהירות בינונית ומוסיפים את הביצים אחת-אחת. מערבלים כדקה עד שהביצים נטמעות ומתקבלת תערובת חלקה.

>> עוד מתכונים לעוגות גבינה

7 יוצקים חצי מהתערובת לתבנית ומיישרים. בעזרת כפית מניחים חצי מכמות קרם הקקאו בתלוליות קטנות. יוצקים את מלית הגבינה הנותרת, מיישרים בעדינות ומניחים תלוליות קטנות מהקרם הנותר.

8 אופים 15 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות ואופים 45 דקות. מכבים ומשאירים את העוגה בתנור 30 דקות. חשוב: לא פותחים את דלת התנור בשום שלב! 

9 מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. עוטפים ומעבירים למקרר ל-12 שעות לפחות (ואפשר עד יומיים-שלושה). לפני ההגשה אפשר לזרות מעט אבקת קקאו על העוגה.