אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, העוגות של פסקל, הוצאת קוראים

עוגת גבינה עם משמש

מתכון לעוגת גבינה אוורירית עם חצאי משמשים או אפרסקים וג'לי בטעם משמש, המעניקים לה טעם נפלא ומירקם של גלידה

פסקל פרץ-רובין | העוגות של פסקל, הוצאת קוראים | פורסם 25/05/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

3 גביעי גבינה לבנה % ½ שומן (750 גרם)

1 גביע שמנת חמוצה  (200 מ"ל)

5 ביצים, מופרדות

3 שקיות סוכר וניל

1 כף קליפת לימון, מגוררת

3 כפות קמח, מנופה

1 כוס סוכר

12-10 חצאי משמשים או אפרסקים משומרים, מסוננים

1 קופסת ג'לי בזק בטעם משמש

 

לעיטור

1½ כוסות קצפת מוכנה מתוקה

אופן ההכנה:

1 שמים בקערה את הגבינה, השמנת החמוצה, החלמונים, סוכר הווניל, קליפת הלימון, הקמח וחצי מכמות הסוכר. מערבבים לבלילה אחידה וחלקה.

2 מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי במהירות גבוהה. ברגע שנוצר קצף, מוסיפים באטיות ובהדרגה את הסוכר הנותר. מקציפים עד לקבלת קצף יציב.

3 מוסיפים את הקצף לבלילה בהדרגה, בשתיים-שלוש פעמים, ומקפלים פנימה בעדינות לאחר כל הוספה.

4 יוצקים את בלילת הבצק לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (200 מעלות) כ 10- דקות. מנמיכים את חום התנור לחום נמוך-בינוני (170 מעלות) ואופים כ 40- דקות נוספות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש. מצננים את העוגה.

5 מסדרים את חצאי המשמשים או האפרסקים על העוגה. מכינים את הג'לי לפי הוראות היצרן. כשהג'לי מתחיל להיקרש, יוצקים אותו על המשמשים. מאחסנים במקרר. לפני ההגשה משחררים את העוגה מן הדפנות בעזרת סכין.

6 מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר משונן, ומזליפים תלוליות קטנות מסביב לעוגה.

>> לאתר של פסקל