צילום׃ נעמי אבליוביץ', השף הלבן, תנובה
סלט פסטה עם אפונה ירוקה, עשבי תבלין ופרומעז
סלט פסטה עשיר ומפנק עם אפונה, נענע, שמיר, כוסברה וגבינת עזים משובחת
נעמי אבליוביץ' | השף הלבן, תנובה
| פורסם 17/04/13
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
400 גרם פסטה קצרה (פוזילי, פנה וכו')
2 כוסות אפונה קפואה
חופן עשבי תבלין, סוג אחד או תערובת לבחירה (שמיר, נענע, כוסברה), קצוצים
1 שן שום, קצוצה דק
קליפה מגורדת מ-1 לימון
מלח ים, לפי הטעם
פלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
מיץ לימון, סחוט טרי, לפי הטעם
שמן זית
½ גליל גבינת פרומעז, חתוכה לקוביות
חופן פיסטוקים, קלויים במחבת יבשה וקצוצים גס
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה שעל האריזה ומסננים.
2 מבשלים את האפונה לפי הוראות ההכנה שעל האריזה ומסננים.
3 בקערה גדולה, מניחים את הפסטה המבושלת, אפונה ירוקה, עשבי התבלין, שן שום וקליפת לימון. מתבלים במלח, פלפל, מיץ לימון ושמן זית, לפי הטעם. מפזרים מעל את גבינת הפרומעז והפיסטוקים הקלויים ומגישים מיד.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!>> לכל המתכונים לשבועות