אוכל
צילום׃ istockphoto

קנלוני תרד וריקוטה

אין על פסטה עם גבינות ותרד, במיוחד שגם רוטב עגבניות מעורב בעניין. קנלוני, אם לא ידעתם, הם צינורות פסטה אותם ממלאים ואופים, שנותנים לכל הארוחה הילה של מקצוענים. יופי של מנה חלבית לארוחת הערב

| mako אוכל | פורסם 12/07/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 242 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לרוטב העגבניות:

6 עגבניות גדולות, קצוצות (או 800 גרם עגבניות מרוסקות מקופסה)

מעט שמן זית

בצל גדול, קצוץ

3-4 שיני שום, קצוצות

מלח

פלפל שחור

אורגנו מיובש (או כל תבלין אחר - תימין, רוזמרין וכו)

מעט מעט סוכר

למילוי התרד ולהרכבה:

שקית של 400 גרם עלי תרד, שטופים (או כמות זהה של תרד קפוא)

250 גרם (קופסה) של גבינת ריקוטה, לא מלוחה

מלח

פלפל שחור

1/2 כפית אגוז מוסקט

2 שיני שום, קצוצות

חבילה של גלילי פסטה קנלוני

גבינת פרמזן, מגוררת

1/2 מיכל שמנת לבישול (אפשר גם עם אחוז שומן נמוך)

אופן ההכנה:

1 מכינים את רוטב העגבניות: מחממים שמן זית בסיר, ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את השום הקצוץ לעוד כדקה.

2 מוסיפים את העגבניות הקצוצות וכרבע כוס מים (אם מוסיפים עגבניות מרוסקות, אין צורך במים) ומבשלים על אש בינונית כרבע שעה. אחרי רבע שעת בישול, מוסיפים את התבלינים והסוכר, ומבשלים עוד כ-10-15 דקות. 

3 בסיר נפרד (או במחבת רחבה ועמוקה) מניחים את עלי התרד עם מעט מעט מים. מבשלים את התרד על אש בינונית, עד שהוא מתרכך. משתדלים לערבב את התרד כל כמה דקות, כדי שלא יישרף. כאשר התרד רך וסמרטוטי כולו, סוחטים אותו מנוזלים מיותרים, קוצצים אותו דק ומעבירים לקערה.

4 מוסיפים לתרד שבקערה את גבינת הריקוטה, המלח, הפלפל, אגוז המוסקט והשום הקצוץ (אם לא אוהבים שום טרי, אפשר להשמיט או להחליף בכפית אבקת שום) ומערבבים. טועמים ומוסיפים עוד תבלינים אם צריך. 

5 יוצקים מעט מרוטב העגבניות אל תבנית פיירקס (או כל תבנית אחרת שמתאימה לתנור). 

6 מעבירים את תערובת התרד לשק זילוף (אפשר גם להעביר לשקית עמידה ונקייה) ומזלפים אותה אל תוך גלילי הקנלוני (כמה שנכנסים בתבנית). מניחים את הקנלוני צמודים בתבנית. יוצקים מעל את יתרת רוטב העגבניות. 

7 יוצקים את השמנת המתוקה מעל הרוטב, מפזרים גבינת פרמזן ומתבלים במעט מלח.

8 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, למשך כחצי שעה, עד שהגבינה למעלה מזהיבה. 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> משקה וניל אוראו