מאפינס גבינות
דמיינו את זה: השנה התחילה, הילד יושב בכיתה והבטן שלו מקרקרת. יודעים מה הכי ישמח אותו בהפסקה? שני מאפינס נימוחים כאלה, עם או בלי כמה ירקות ליד. בינינו, זאת הדרך הטעימה שלנו, ההורים, לשדר להם אהבה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (15 מנות):
להברשה:
3 כפות (45 גרם) ממרח חמאה
2 שיני שום כתושות
למאפינס:
2 כוסות קמח
חצי כפית מלח
2 כפיות אבקת אפייה
חצי כפית אבקת סודה
חצי כוס חלב
5 כפות (75 גרם) ממרח חמאה
1 ביצה
כוס שמנת חמוצה
100 גרם קוטג'
100 גרם מוצרלה מגורדת
100 גרם צ'דר מגורדת (או גבינה צהובה אחרת, לפי הטעם)
רבע כוס עירית קצוצה (אפשר להחליף בבצל ירוק, או להשמיט)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 להברשה: מערבבים את ממרח החמאה עם השום הכתוש ומברישים בתערובת שהתקבלה תבנית שקעים.
3 למאפינס: מערבבים בקערה קמח, מלח, אבקת אפייה וסודה לשתייה.
4 בקערה נפרדת מערבבים חלב, ממרח חמאה, ביצה, שמנת חמוצה וקוטג'.
5 מאחדים בקצרה את החומרים היבשים והחומרים הרטובים.
6 מוסיפים את הגבינות והעירית ומערבבים בקצרה.
7 מחלקים את התערובת בין השקעים, ואופים 25-30 דקות עד שהמאפינס מזהיבים.
8 מוציאים מהתנור ומברישים בחמאת השום שנותרה. מצננים.