אוכל
צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

פשטידת ירקות בסיר

השבוע למדנו מרון יוחננוב שפשטידה לא חייבים לאפות בתנור - אפשר גם להכין אותה על הכיריים. איך עושים את זה? וואללה, ממש בקלות

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 03/06/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 65 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסיר סוטאז (נמוך ורחב) בקוטר 28 ס"מ:

2-3 כפות שמן זית

2 בטטות גדולות, חתוכות לקוביות 

2 זוקיני, חתוכים לקוביות 

2 שיני שום, מגוררות

כמה עלים של רוזמרין, קצוצים דק 

מעט אגוז מוסקט

לבלילה:

3 ביצים 

250 מ"ל שמנת מתוקה

חצי כוס חלב 

חצי כוס קמח תופח 

כפית מלח

מעט פלפל שחור 

להגשה:

קרם פרש

אופן ההכנה:

1 מחממים את הסיר על להבה גבוהה, מוסיפים את השמן ומקפיצים את הירקות כמה דקות (עד חצי בישול). מתבלים.

>> מתכונים לשבועות

2 מערבבים בבלנדר את חומרי הבלילה, מנמיכים את הלהבה לבינונית ומוסיפים את הבלילה לסיר. מערבבים, מכסים ומניחים לבישול של כ-10 דקות. בשלב הזה הפשטידה אמורה כבר כמעט להיות מוכנה, ואפשר לראות שהיא נפרדת מהשוליים. 

3 הופכים את הפשטידה בעזרת צלחת גדולה או מגש ומבשלים עוד כ-5 דקות על להבה בינונית. 

4 מגישים חם עם קרם פרש קר. 

פשטידת ירקות בסיר - פרוסה (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
פשטידת ירקות בסיר - פרוסה|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

* מעדיפים פשטידה גבוהה יותר? הכינו אותה בסיר של 24 ס"מ.

>> עוד מתכוני פשטידות

רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".