פשטידת ירקות בסיר
השבוע למדנו מרון יוחננוב שפשטידה לא חייבים לאפות בתנור - אפשר גם להכין אותה על הכיריים. איך עושים את זה? וואללה, ממש בקלות
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לסיר סוטאז (נמוך ורחב) בקוטר 28 ס"מ:
2-3 כפות שמן זית
2 בטטות גדולות, חתוכות לקוביות
2 זוקיני, חתוכים לקוביות
2 שיני שום, מגוררות
כמה עלים של רוזמרין, קצוצים דק
מעט אגוז מוסקט
לבלילה:
3 ביצים
250 מ"ל שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
חצי כוס קמח תופח
כפית מלח
מעט פלפל שחור
להגשה:
קרם פרש
אופן ההכנה:
1 מחממים את הסיר על להבה גבוהה, מוסיפים את השמן ומקפיצים את הירקות כמה דקות (עד חצי בישול). מתבלים.
2 מערבבים בבלנדר את חומרי הבלילה, מנמיכים את הלהבה לבינונית ומוסיפים את הבלילה לסיר. מערבבים, מכסים ומניחים לבישול של כ-10 דקות. בשלב הזה הפשטידה אמורה כבר כמעט להיות מוכנה, ואפשר לראות שהיא נפרדת מהשוליים.
3 הופכים את הפשטידה בעזרת צלחת גדולה או מגש ומבשלים עוד כ-5 דקות על להבה בינונית.
4 מגישים חם עם קרם פרש קר.
* מעדיפים פשטידה גבוהה יותר? הכינו אותה בסיר של 24 ס"מ.
רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".