עוגת מוס גבינה ומנגו
שידרוג קיצי ומרענן לעוגת הגבינה המוכרת. המנגו משתלב פשוט מושלם עם הגבינה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
לבצק הפריך
רכיבים:
1/2 כוס סוכר
200 גרם חמאה קרב חתוכה לקוביות
2 כוסות קמח תופח
1 חלמון
למוס
500 גרם גבינה לבנה 9%
2 מיכלי שמנת מתוקה 32%
1 כוס סוכר
1 חבילת אינסטינט פודינג וניל
גרידת לימון (משני לימונים)
לציפוי מנגו
1 כוס מחית מנגו (200 גרם)
1 כוס מיץ תפוזים טרי
2 כפות סוכר
1/2 שקית ג'לטין
אופן ההכנה:
הכנת הבצק הפריך:
1 מערבבים במעבד מזון את הסוכר, החמאה והקמח עד להיווצרות מרקם פירורי. מוסיפים את החלמון וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד, מניילנים ומכניסים למקרר לשעה.
2 מרדדים את הבצק על משטח מקומח, קורצים עיגול (בקוטר גדול מעט מהתבנית) ואופים בתנור ב- 175 מעלות כ- 20 דקות עד שהבצק שחום. מקררים לגמרי ומעבירים לתבנית העגולה.
הכנת המוס:
מקציפים בקערת מיקסר את הגבינה הלבנה, השמנת המתוקה, כוס הסוכר, אינסטנט פודינג וניל וגרידה מ 2- לימונים, עד לקבלת קרם יציב. מוזגים את הבלילה לתוך תחתית הבצק האפויה, משטחים היטב, ומקפיאים לפחות שעתיים.
הכנת ציפוי המנגו:
בסיר על אש נמוכה ממיסים את מחית המנגו (אפשר לקנות בחנויות המתמחות בקונדיטוריה של חברת בוארון או להכין ממנגו טרי ) , מיץ התפוזים, הסוכר, מערבבים ומכבים את האש. ממיסים את הג'לטין במים קרים ומחכים עד שכל הג'לטין ספח את המים. מוסיפים לסיר ומערבבים היטב עם בלילת המנגו על אש נמוכה כ -2 דקות, לא מרתיחים! מקררים כחצי שעה, מוזגים על שכבת מוס הגבינה ושומרים במקפיא.
יש להפשיר את העוגה כשעתיים שעתיים לפני האכילה במקרר בלבד, אפשר לשמור עד שבוע במקרר.