אוכל
צילום׃ עדי זיו-אב, מתוקה

עוגת מוס גבינה ומנגו

שידרוג קיצי ומרענן לעוגת הגבינה המוכרת. המנגו משתלב פשוט מושלם עם הגבינה

מירי ארזי | מתוקה | פורסם 30/05/11 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 118 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לבצק הפריך

רכיבים:

1/2 כוס סוכר

200 גרם חמאה קרב חתוכה לקוביות

2 כוסות קמח תופח

1 חלמון

 

למוס

500 גרם גבינה לבנה 9%

2 מיכלי שמנת מתוקה 32%

1 כוס סוכר

1 חבילת אינסטינט פודינג וניל

גרידת לימון (משני לימונים)

 

לציפוי מנגו

1 כוס מחית מנגו (200 גרם)

1 כוס מיץ תפוזים טרי

2 כפות סוכר

1/2 שקית ג'לטין

 

אופן ההכנה:

הכנת הבצק הפריך:

1 מערבבים במעבד מזון את הסוכר, החמאה והקמח עד להיווצרות מרקם פירורי. מוסיפים את החלמון וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד, מניילנים ומכניסים למקרר לשעה.

2 מרדדים את הבצק על משטח מקומח, קורצים עיגול (בקוטר גדול מעט מהתבנית) ואופים בתנור ב- 175 מעלות כ- 20 דקות עד שהבצק שחום. מקררים לגמרי ומעבירים לתבנית העגולה.

 הכנת המוס:

מקציפים בקערת מיקסר את הגבינה הלבנה, השמנת המתוקה, כוס הסוכר, אינסטנט פודינג וניל וגרידה מ 2- לימונים, עד לקבלת קרם יציב. מוזגים את הבלילה לתוך תחתית הבצק האפויה, משטחים היטב, ומקפיאים לפחות שעתיים.

הכנת ציפוי המנגו:

בסיר על אש נמוכה ממיסים את מחית המנגו (אפשר לקנות בחנויות המתמחות בקונדיטוריה של חברת בוארון או להכין ממנגו טרי ) , מיץ התפוזים, הסוכר, מערבבים ומכבים את האש. ממיסים את הג'לטין במים קרים ומחכים עד שכל הג'לטין ספח את המים. מוסיפים לסיר ומערבבים היטב עם בלילת המנגו על אש נמוכה כ -2 דקות, לא מרתיחים! מקררים כחצי שעה, מוזגים על שכבת מוס הגבינה ושומרים במקפיא.

יש להפשיר את העוגה כשעתיים שעתיים לפני האכילה במקרר בלבד, אפשר לשמור עד שבוע במקרר.