פוקצ'ה ים תיכונית אישית
מאפה ריחני ואוורירי עם המון תוספות שוות שמשתלבות נהדר יחד לפוקצ'ה מעולה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (9 מנות):
לבצק:
1 ק"ג קמח לחם
2.5 כוסות מים (600 מ"ל)
1 כף שמרים טריים (20 גרם)
1 כף מלח (20 גרם)
3 כפות שמן זית (30 גרם)
לציפוי:
200 גרם גבינת פטה
100 גרם זיתי קלמטה, מגולענים ופרוסים למטבעות
100 גרם זיתי מנזלינו, מגולענים ופרוסים למטבעות
2 בצלים סגולים בינוניים, פרוסים
מעט עלי זעתר טריים
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: לשים במיקסר עם וו לישה במשך 3 דקות במהירות איטית את הקמח והמים.
2 מוסיפים את השמרים וממשיכים ללוש עוד 5 דקות במהירות בינונית.
3 מוסיפים מלח ושמן זית ולשים עוד 2 דקות עד קבלת בצק חלק ואחיד, מעט דביק.
4 מכסים את קערת המיקסר ומתפיחים שעה.
5 מחלקים את הבצק ל-9 יחידות.
6 יוצרים מכל יחידה מלבן של 25X7 ס"מ. מפזרים גבינה פטה, זיתים משני סוגים, מעט בצל סגול וכמה עלי זעתר. מניחים לתפיחה של חצי שעה.
7 מחממים תנור ל-230 מעלות ואופים 8-9 דקות, עד להשחמה קלה.
* אחרי האפייה ניתן ומומלץ לבזוק על הפוקצ'ות מעט שמן זית ומלח.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!