אוכל
צילום׃ דן פרץ, תנובה

פוקצ'ה ים תיכונית אישית

מאפה ריחני ואוורירי עם המון תוספות שוות שמשתלבות נהדר יחד לפוקצ'ה מעולה

מיקי שמו | תנובה | פורסם 27/04/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 339 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (9 מנות):

לבצק:

1 ק"ג קמח לחם

2.5 כוסות מים (600 מ"ל)

1 כף שמרים טריים (20 גרם)

1 כף מלח (20 גרם)

3 כפות שמן זית (30 גרם)

לציפוי:

200 גרם גבינת פטה

100 גרם זיתי קלמטה, מגולענים ופרוסים למטבעות

100 גרם זיתי מנזלינו, מגולענים ופרוסים למטבעות

2 בצלים סגולים בינוניים, פרוסים

מעט עלי זעתר טריים

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: לשים במיקסר עם וו לישה במשך 3 דקות במהירות איטית את הקמח והמים.

2 מוסיפים את השמרים וממשיכים ללוש עוד 5 דקות במהירות בינונית.

3 מוסיפים מלח ושמן זית ולשים עוד 2 דקות עד קבלת בצק חלק ואחיד, מעט דביק.

4 מכסים את קערת המיקסר ומתפיחים שעה.

5 מחלקים את הבצק ל-9 יחידות.

6 יוצרים מכל יחידה מלבן של 25X7 ס"מ. מפזרים גבינה פטה, זיתים משני סוגים, מעט בצל סגול וכמה עלי זעתר. מניחים לתפיחה של חצי שעה.

7 מחממים תנור ל-230 מעלות ואופים 8-9 דקות, עד להשחמה קלה.

* אחרי האפייה ניתן ומומלץ לבזוק על הפוקצ'ות מעט שמן זית ומלח.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!