אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

צמת בריוש שוקולד

רגע לפני שעוגות הדבש משתלטות על כל שולחן, זה הזמן לאמץ לרפרטואר מתכון מרשים שתמיד מצליח - חלת בריוש שוקולדית שגונבת את ההצגה ותמלא לכם את הבית בניחוח חמאתי מטריף של אפייה. שנה מתוקה מתחילה בדיוק ככה

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 03/09/18 
  • זמן עבודהשעה ושלושת רבעי
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 166 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

500 גרם קמח

כף שמרים יבשים (8 גרם) או 25 גרם שמרים טריים

50 גרם סוכר

10 כפות (150 גרם) ממרח חמאה ללא מלח

שלושת רבעי כוס חלב

2 חלמונים

קורט מלח

למילוי:

150 גרם שוקולד מריר

6 וחצי כפות (100 גרם) ממרח ממרח חמאה ללא מלח

50 גרם אבקת סוכר

כפית תמצית וניל

2 כפות קקאו

אופן ההכנה:

1 כינים את המילוי: מערבבים ביחד בקערת המיקסר קמח ושמרים. מוסיפים סוכר.

2 מוסיפים ממרח חמאה, חלב, חלמונים ומלח, ומעבדים כ-10 דקות עם וו לישה, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך.

מתכונים לראש השנה

3 מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (בערך שעה בטמפרטורת החדר או לילה במקרר).

4 מחממים תנור ל-170 מעלות.

5 מכינים את המילוי: ממיסים במיקרוגל את השוקולד וממרח החמאה, ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים לתערובת קקאו, אבקת סוכר ווניל ומערבבים. מצננים מעט כדי שהתערובת לא תהיה נוזלית.

6.מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח ומרדדים למלבן של כ-30 על 50 ס"מ בעובי חצי ס"מ. מורחים את מילוי השוקולד על הבצק.

7 מגלגלים את הבצק לגליל הדוק וחותכים את הגליל באמצע לאורכו. מגלגלים את שני החלקים שנוצרו אחד עם השני. מגלגלים את ה"צמה" שהתקבלה סביב עצמה לשבלול, ומניחים בתבנית אפיה.

חלת בריוש לראש השנה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
כתר שוקולד חמאתי ופריך|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

8 אופים כ-25-30 דקות או עד שמזהיב, מוציאים מהתנור, מחכים שתתקרר וזוללים.