דלעת ההפתעות
כדורי דלעת עם ריקוטה ותימין בציפויי פנקו ויוגורט עשבי תיבול
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
לדלעת:
דלעת כתומה קטנה (ככמות הסועדים)
שמן זית
מלח ופלפל
250 גרם גבינת ריקוטה
תימין
2 כפות צ'ילי גרוס
ביצה
פירורי לחם
פירורי פנקו לציפוי
ליוגורט:
גביע יוגורט כבשים
גביע יוגורט מחלב בקר
גביע יוגורט באפלו
נענע
עירית
2 שיני שום
בצל ירוק
לימון
אופן ההכנה:
להכנת כדורי הדלעת:
1 חוצים דלעת ומתבלים במלח, פלפל ושמן זית. מכניסים לתנור בחום גבוה (מכוסה בנייר כסף) עד שהן להתרככות.
להכנת המילוי:
2 מרוקנים את הדלעת. שומרים על הקליפה בשלמותה על מנת להכין את כלי ההגשה. את הדלעת המרוקנת מחזירים לתנור לייבוש קל.
3 בקערה, מערבבים דלעת, ריקוטה, תימין, צ'ילי, מלח, פלפל, ביצה ופירורי לחם.
4 יוצרים כדורונים קטנים, מצפים אותם בפרורי הפנקו ומטגנים בשמן עמוק עד שהכדורים משחימים.
להכנת היוגורט:
5 מערבבים בקערה את כל סוגי היוגורט, שום קצוץ דק, עשבי תיבול קצוצים דק (נענע, בצל ירוק, עירית) מוסיפים מלח, פלפל, מיץ מחצי לימון מעט שמן זית ומערבבים.
הרכבת המנה:
6 מוציאים את הדלעת מהתנור ומניחים לה להתקרר. בתוך כל חצי דלעת מניחים בערך 5-7 כדורונים ומכסים בעזרת חצי הדלעת השני. מגישים בלווי היוגורט.