בורקיטס גבינה וחצילים
מיכל אנסקי מבקשת מהמתמודדים להכין בורקס? הנה משהו להשראה: המתכון של מיכל עצמה לבורקיטס פריכים וטעימים, עם גבינה בולגרית וחציל שקולים על אש גלויה, ובצק שאיך לא - מכינים לבד
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
שלוש וחצי כוסות קמח
חצי כוס שמן חמניות, תירס או זית
100 גרם חמאה
2 כפות חומץ טבעי
שלושת רבעי כוס יוגורט
כחצי כפית מלח
למילוי:
1 חציל בינוני
250 גרם גבינה בולגרית, מפוררת
1 ביצה, טרופה
מלח
פלפל שחור
לציפוי:
חלמון ביצה טרוף
שומשום
להגשה:
יוגורט לשתייה (קארף ליטר)
אופן ההכנה:
1 הבצק: מערבבים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה כמה שניות, עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד, ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות.
2 מכינים את המלית: קולים את החציל על רשת שמונחת על אש גלויה. קולפים וקוצצים את בשר החציל דק. מערבבים עם כל יתר חומרי המלית.
3 הרכבת המנה: מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-2 מ"מ, וקורצים עיגולים בעזרת כוס או כלי עגול אחר.
4 שמים כפית מהמילוי במרכז כל עיגול, מקפלים לשניים וסוגרים. מסדרים בתבנית.
5 מושחים את הבורקיטס בחלמון הטרוף ומפזרים שומשום.
6 אופים כ-20 דקות, או עד שהבוריקיטס משחימים.
*מומלץ להגיש עם יוגורט ועם סלט עגבניות חריף (עגבניות בשלות, פלפל חריף ושום).