אוכל
צילום׃ עדי עובדיה, מאסטר שף

בורקיטס גבינה וחצילים

מיכל אנסקי מבקשת מהמתמודדים להכין בורקס? הנה משהו להשראה: המתכון של מיכל עצמה לבורקיטס פריכים וטעימים, עם גבינה בולגרית וחציל שקולים על אש גלויה, ובצק שאיך לא - מכינים לבד

מיכל אנסקי | מאסטר שף | פורסם 06/06/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 490 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

שלוש וחצי כוסות קמח

חצי כוס שמן חמניות, תירס או זית

100 גרם חמאה

2 כפות חומץ טבעי

שלושת רבעי כוס יוגורט

כחצי כפית מלח

למילוי:

1 חציל בינוני

250 גרם גבינה בולגרית, מפוררת

1 ביצה, טרופה

מלח

פלפל שחור

לציפוי:

חלמון ביצה טרוף

שומשום

להגשה:

יוגורט לשתייה (קארף ליטר)

אופן ההכנה:

1 הבצק: מערבבים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה כמה שניות, עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד, ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות.

>> מתכונים לשבועות

2 מכינים את המלית: קולים את החציל על רשת שמונחת על אש גלויה. קולפים וקוצצים את בשר החציל דק. מערבבים עם כל יתר חומרי המלית. 

3 הרכבת המנה: מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-2 מ"מ, וקורצים עיגולים בעזרת כוס או כלי עגול אחר.

4 שמים כפית מהמילוי במרכז כל עיגול, מקפלים לשניים וסוגרים. מסדרים בתבנית.

5 מושחים את הבורקיטס בחלמון הטרוף ומפזרים שומשום.

6 אופים כ-20 דקות, או עד שהבוריקיטס משחימים.

*מומלץ להגיש עם יוגורט ועם סלט עגבניות חריף (עגבניות בשלות, פלפל חריף ושום).