אוכל
צילום׃ ירדן וייס

גבינת שמנת ביתית ב-2 מרכיבים בלבד

לא רק שלהכין גבינת שמנת בבית זה אחד הדברים הקלים שיש, לא רק שהעלות שלה זולה בחצי מזו הקנויה, היא גם כל כך הרבה יותר טעימה, שזה כבר בגדר פשע לא להכין אותה. נסו, באמת שלא תוכלו לחזור אחורה

ירדן וייס | mako | פורסם 02/09/25 
  • זמן עבודהחמש דקות
  • זמן הכנהשבע שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 210 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

(כ-600-500 גרם גבינה):

4 גביעי שמנת חמוצה 15% (גביע של 200 מ"ל)

כפית מלח

אופן ההכנה:

1 מניחים מסננת מעל קערה ומרפדים את המסננת ב-3-4 שכבות של נייר סופג. 

2 מרוקנים את גביעי השמנת אל המסננת. מוסיפים מלח. מערבבים קלות. 

3 מניחים כמה שכבות נייר סופג על השמנת.

4 משאירים על השיש או במקרר ל-6 שעות לפחות, או לילה שלם. 

גבינת שמנת ביתית. מרפדים מסננת בנייר סופג  (צילום: ירדן וייס)
גבינת שמנת ביתית. מרפדים מסננת בנייר סופג |צילום: ירדן וייס
גבינת שמנת ביתית. שופכים למסננת את השמנת  (צילום: ירדן וייס)
גבינת שמנת ביתית. שופכים למסננת את השמנת |צילום: ירדן וייס
גבינת שמנת ביתית. שני מרכיבים בלבד (צילום: ירדן וייס)
גבינת שמנת ביתית. שני מרכיבים בלבד|צילום: ירדן וייס

כמה הערות: 

** אפשר לעשות את תהליך הסינון גם בשקית גבינה. במקרה הזה מניחים את המרכיבים בשקית ואת השקית מעל מסננת.

** ככל שהגבינה תישאר יותר זמן בסינון, כך יתנקזו ממנה יותר נוזלים והיא תהיה סמיכה יותר. בכל מקרה עדיין יתנקזו נוזלים גם כשהיא כבר במקרר, וזה ממש בסדר.

** אם רוצים להפחית את אחוזי השומן, אפשר להחליף שמנת אחת או שתיים באשל או גיל. אם מעדיפים גבינה רזה אפשר להכין רק עם אשל או גיל. 

** אפשר להוסיף מה שרוצים: עירית קצוצה, חתיכות זיתים, שום-שמיר. תתפרעו. 

** מומלץ לשמור במקרר בקופסת זכוכית. הגבינה תישמר שבועיים ויותר.