אוכל
תמונת AVI׃ mako

סיגרים ממולאים בפטריות וגבינות עם סלט מנגולד פיקנטי

סיגרים מטוגנים במילוי פטריות וגבינות מלוחות, מוגשים לצד סלט מנגולד פיקנטי חם או קר

אבי לוי | מאסטר שף | פורסם 07/04/13 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

10 עלי סיגר קפואים ומופשרים

שמן לטיגון עמוק

לסלט מנגולד:

צרור (200 גרם) עלי מנגולד קצוצים, עם החלק הלבן

1 בצל קטן קצוץ

שמן זית

3 שיני שום כתושות

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית פלפל שאטה גרוס

1/2 כפית כמון

מלח

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

למלית:

1 בצל קצוץ דק

מעט שמן זית

2 שיני שום קצוצות דק

קמצוץ אגוז מוסקט טחון

מלח

פלפל שחור טחון טרי

1 כוס פטריות פורטובלו קצוצות

1/5 קופסה (50 גרם) גבינה בולגרית 5% מפוררת

1/4 קופסה (50 גרם) גרם גבינה צפתית 5% מגוררת

להדבקת עלי הסיגרים:

3 כפות קמח

6 כפות מים

אופן ההכנה:

1 מכינים את הסלט: חולטים מנגולד במים רותחים כ-8 דקות, מסננים ומייבשים היטב.

2 מטגנים בצל במעט שמן זית עד להזהבה. מתבלים בשום, פפריקה, פלפל שאטה, כמון ומלח. מוסיפים את המנגולד ומבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה. לקראת הסיום מוסיפים מיץ לימון.

3 מגישים חם או קר. אפשר לשמור במקרר עד יומיים.

4 מכינים את המלית: מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל להזהבה. מוסיפים שום ומתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל. מוסיפים פטריות ומקפיצים 6-5 דקות. טועמים ומשפרים תיבול. מסננים את התערובת מנוזלים ומצננים.

5 מוסיפים את הגבינות ומערבבים היטב.

6 מערבבים קמח ומים שישמשו כדבק.

7 מניחים עלה סיגר על משטח עבודה ומסדרים פס של מלית באמצע העלה. מקפלים את השוליים פנימה על המלית ומגלגלים מהקצה הקרוב לרחוק כמעט עד הסוף. מברישים "דבק" בחלק העליון ומגלגלים עד הסוף לקבלת סיגר.

8 מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסיגרים כדקה-שתיים עד שהם מזהיבים.

9 מגישים מיד, לצד סלט מנגולד.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

  >> לכל המתכונים לשבועות