אוכל
צילום׃ שי שרף, גורמה בפיתה

סופלה גבינות

לא כל סופלה חייב להכיל שוקולד ובמתכון הזה, טוב שכך. מתקבל מאפה עשיר ונימוח שמספק חוויה בכל ביס וביס

אביבה פיבקו | גורמה בפיתה | פורסם 30/05/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לסופלה

50 גרם גבינת פרמזן באיכות טובה

50 גרם גבינת גאודה

2 ביצים מופרדות

25 גרם חמאה

35 גרם קמח

125 מ"ל חלב

חמאה ופירורי לחם לכלי סופלה

אגוז מוסקט

מלח

פלפל

 

לסלט

חבילת עלי רוקט

1/4 כוס שמן זית

מיץ מלימון אחד

1/2 כפית דבש

1/2 כפית סילאן

כפית חרדל

מלח לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

1 ממיסים את החמאה בקלחת, מוסיפים קמח ומטגנים 2 דקות.

2 מוסיפים את החלב בזרם דק תוך כדי ערבוב מתמיד.

3 מוסיפים את החלמונים בהדרגה וממשיכים לערבב כל הזמן (חשוב שהחלב לא ירתח).

4 מוסיפים את הגבינות וממיסים אותן.

5 מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.

6 בקערה נפרדת מקציפים, בעזרת מיקסר ידני, את החלבונים עד לקבלת קצף יציב.

7 מקפלים את תערובת החלבונים לתוך תערובת הגבינות.

8 משמנים את הכלים של הסופלה בחמאה, מפזרים פירורי לחם ומנערים את עודפי הפרורים.

9 ממלאים כל כלי עד לחצי גובה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-20 דקות.

אופן הכנת הסלט:

1 מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית, מיץ הלימון, מלח, דבש, סילאן וחרדל.

2 את הרוטב מוזגים על עלי הרוקט ומערבבים.