סופלה גבינות
לא כל סופלה חייב להכיל שוקולד ובמתכון הזה, טוב שכך. מתקבל מאפה עשיר ונימוח שמספק חוויה בכל ביס וביס
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
לסופלה
50 גרם גבינת פרמזן באיכות טובה
50 גרם גבינת גאודה
2 ביצים מופרדות
25 גרם חמאה
35 גרם קמח
125 מ"ל חלב
חמאה ופירורי לחם לכלי סופלה
אגוז מוסקט
מלח
פלפל
לסלט
חבילת עלי רוקט
1/4 כוס שמן זית
מיץ מלימון אחד
1/2 כפית דבש
1/2 כפית סילאן
כפית חרדל
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 ממיסים את החמאה בקלחת, מוסיפים קמח ומטגנים 2 דקות.
2 מוסיפים את החלב בזרם דק תוך כדי ערבוב מתמיד.
3 מוסיפים את החלמונים בהדרגה וממשיכים לערבב כל הזמן (חשוב שהחלב לא ירתח).
4 מוסיפים את הגבינות וממיסים אותן.
5 מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
6 בקערה נפרדת מקציפים, בעזרת מיקסר ידני, את החלבונים עד לקבלת קצף יציב.
7 מקפלים את תערובת החלבונים לתוך תערובת הגבינות.
8 משמנים את הכלים של הסופלה בחמאה, מפזרים פירורי לחם ומנערים את עודפי הפרורים.
9 ממלאים כל כלי עד לחצי גובה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-20 דקות.
אופן הכנת הסלט:
1 מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית, מיץ הלימון, מלח, דבש, סילאן וחרדל.
2 את הרוטב מוזגים על עלי הרוקט ומערבבים.