אוכל
צילום׃ עדי זיו-אב, מתוקה

בלינצ'ס גבינה

לא רק שכיף לאכול אותם, גם כיף להכין אותם עם הילדים. אז קדימה למטבח

מירי ארזי | מתוקה | פורסם 30/05/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 169 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

לבלינצ'ס

ביצים מס' 1-  2 יחידות

סוכר כף 1

תמצית וניל אמיתית כפית 1

חלב כוס 1

חמאה 30 גרם

מלח 1/4 כפית

קמח מנופה כוס 1

 

למלית

גבינת דבורק / כנען יבשה 200 גרם

גבינה לבנה 9% 250 גרם

סוכר 1 כוס

וניל אמיתי חצי מקל מגורד

גרידת לימון מ 2 לימונים

צימוקים כהים 50 גרם

 

אופן ההכנה:

הכנת הבלינצ'ס

1 טורפים בקערה את כל החומרים, למעט הקמח עד עיסה הומוגנית.

2 מוסיפים את הקמח ובתנועות קיפול מערבבים עד מסה קרמית וחלקה.

3 מחממים מחבת עם מעט מעט שמן קנולה ויוצקים למרכז המחבת מעט מהבלילה. מסובבים את המחבת כך שהבלילה תתפזר לצדדים בצורה אחידה. הופכים בזהירות לצד השני ומטגנים מעט.

הכנת מלית הגבינה

1 לערבב את כל החומרים בקערה עד בלילה אחידה וחלקה.

2 מוסיפים לבלילה את הצימוקים הכהים ומערבבים.

3 את המילוי אפשר לזלף או למרוח בעזרת כף על כל בלינצס ולגלגל כמו סיגר.

לחמם מחבת עם מעט חמאה ולצרוב את הבלינצס מכל צד מעט, אפשר לפזר סוכר וניל על הבלינצס המוכן או קינמון.