אוכל
צילום׃ על השולחן

סלט עגבניות עם פטה עזים

סלט איטלקי עשיר וססגוני. כדאי להכין את הקרוטונים בבית – זו אינה טרחה גדולה, והסלט ירוויח מכך מאוד

| על השולחן | פורסם 25/04/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לקרוטונים:

1 בגט

4 כפות שמן זית

מלח גס

פלפל חריף יבש גרוס

לרוטב:

1/2 כוס שמן זית

1/4 כוס חומץ בלסמי

1 כפית חרדל

1 כף סוכר

מלח

פלפל שחור טחון טרי

מיץ מ-1/2 תפוז

לסלט:

1 סלסילת עגבניות שרי חצויות

100 גרם עגבניות לחות קצוצות גס

20 זיתי קלמטה (או זיתים שחורים טובים אחרים) מגולענים וחצויים

1 גביע (250 גרם) גבינת פטה עזים, מפוררת גס

1/2 צרור כוסברה קצוצה

עלים קצוצים מ-1/2 צרור בזיליקום

אופן ההכנה:

1 מכינים את הקרוטונים: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 קורעים בגט לחתיכות גסות בגודל כ-2 ס"מ ומפזרים בתבנית. מזלפים מעל שמן, מפזרים מלח ופלפל ומערבבים.

3 אופים כ-8 דקות רק עד שקצות הקרוטונים מתחילים להשחים והלחם יבש.

4 מכינים את הרוטב: שמים את חומרי הרוטב בצנצנת עם מכסה תואם ומנערים היטב לערבוב.

5 מרכיבים את הסלט ומגישים: מערבבים בקערה 2 סוגי עגבניות, זיתים, גבינת פטה ועשבי תיבול. מוסיפים קרוטונים, יוצקים רוטב לפי הטעם, מערבבים קלות ומגישים מיד.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!