סלט עגבניות עם פטה עזים
סלט איטלקי עשיר וססגוני. כדאי להכין את הקרוטונים בבית – זו אינה טרחה גדולה, והסלט ירוויח מכך מאוד
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
לקרוטונים:
1 בגט
4 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל חריף יבש גרוס
לרוטב:
1/2 כוס שמן זית
1/4 כוס חומץ בלסמי
1 כפית חרדל
1 כף סוכר
מלח
פלפל שחור טחון טרי
מיץ מ-1/2 תפוז
לסלט:
1 סלסילת עגבניות שרי חצויות
100 גרם עגבניות לחות קצוצות גס
20 זיתי קלמטה (או זיתים שחורים טובים אחרים) מגולענים וחצויים
1 גביע (250 גרם) גבינת פטה עזים, מפוררת גס
1/2 צרור כוסברה קצוצה
עלים קצוצים מ-1/2 צרור בזיליקום
אופן ההכנה:
1 מכינים את הקרוטונים: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 קורעים בגט לחתיכות גסות בגודל כ-2 ס"מ ומפזרים בתבנית. מזלפים מעל שמן, מפזרים מלח ופלפל ומערבבים.
3 אופים כ-8 דקות רק עד שקצות הקרוטונים מתחילים להשחים והלחם יבש.
4 מכינים את הרוטב: שמים את חומרי הרוטב בצנצנת עם מכסה תואם ומנערים היטב לערבוב.
5 מרכיבים את הסלט ומגישים: מערבבים בקערה 2 סוגי עגבניות, זיתים, גבינת פטה ועשבי תיבול. מוסיפים קרוטונים, יוצקים רוטב לפי הטעם, מערבבים קלות ומגישים מיד.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!