ניוקי חמד ופרמזן ברוטב פטריות שמנת וקצף כמהין
ניוקי גבינות מטוגן ברוטב עשיר של שמנת ומגוון סוגי פטריות
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
לניוקי:
2 חבילות פחות 2 כפות (450 גרם) גבינת חמד 16%
60 גרם גבינת פרמזן מגוררת
מלח
3 ביצים
3/4 כוס (105 גרם) קמח
לטיגון הניוקי:
1/4 חבילה (25 גרם) חמאה
לרוטב פטריות:
1/2 חבילה (50 גרם) חמאה
1 כף שמן זית
1 בצל קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
250 גרם פטריות טריות (שמפיניון, ירדן, פורטובלו) פרוסות
2 כפיות ממרח פטריות כמהין (להשיג בחנויות המתמחות ובמעדניות)
מלח
פלפל שחור גרוס
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 38%
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10%
לקישוט:
50 גרם גבינת פרמזן
עלי פטרוזיליה מ-8 גבעולים
6 עגבניות שרי
אופן ההכנה:
1 מכינים את הניוקי: מערבלים את כל החומרים במעבד מזון לתערובת אחידה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר עגול בקוטר 1 ס"מ ומצננים כ-30 דקות במקרר.
2 מביאים לרתיחה 2 ליטר מים עם 2 כפיות מלח. מזלפים ניוקי של כ-2 ס"מ (חותכים בסכין את הקצה בצמוד לצנתר) הישר לתוך סיר המים הרותחים. כאשר הניוקי צפים, מוציאים אותם לצלחת בעזרת כף מחוררת.
3 בסמוך להגשה מחממים חמאה במחבת ומקפיצים את הניוקי המבושלים עד לקבלת גוון זהוב.
4 מכינים את הרוטב: מחממים במחבת חמאה ושמן זית ומטגנים בצל קצוץ ושום כ-5 דקות עד להזהבה. מוסיפים פטריות ומטגנים כ-8 דקות עד להזהבה. מוסיפים ממרח כמהין, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים שני סוגי שמנת, מביאים לסף רתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5 דקות עד להסמכה.
5 מבשלים יחד ומגישים: מוסיפים את הניוקי לרוטב ומבשלים כדקה עד שהרוטב עוטף את כל הניוקי. מעבירים לצלחות.
6 מסדרים מעל פטרוזיליה ועגבניות שרי. יוצרים שבבי פרמזן בעזרת קולפן ומפזרים מעל. מגישים.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.