אוכל
תמונת AVI׃ mako

ניוקי חמד ופרמזן ברוטב פטריות שמנת וקצף כמהין

ניוקי גבינות מטוגן ברוטב עשיר של שמנת ומגוון סוגי פטריות

אביבה פיבקו | מאסטר שף | פורסם 07/04/13 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לניוקי:

2 חבילות פחות 2 כפות (450 גרם) גבינת חמד 16%

60 גרם גבינת פרמזן מגוררת

מלח

3 ביצים

3/4 כוס (105 גרם) קמח

לטיגון הניוקי:

1/4 חבילה (25 גרם) חמאה

לרוטב פטריות:

1/2 חבילה (50 גרם) חמאה

1 כף שמן זית

1 בצל קצוץ דק

3 שיני שום כתושות

250 גרם פטריות טריות (שמפיניון, ירדן, פורטובלו) פרוסות

2 כפיות ממרח פטריות כמהין (להשיג בחנויות המתמחות ובמעדניות)

מלח

פלפל שחור גרוס

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 38%

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10%

לקישוט:

50 גרם גבינת פרמזן

עלי פטרוזיליה מ-8 גבעולים

6 עגבניות שרי

אופן ההכנה:

1 מכינים את הניוקי: מערבלים את כל החומרים במעבד מזון לתערובת אחידה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר עגול בקוטר 1 ס"מ ומצננים כ-30 דקות במקרר.

2 מביאים לרתיחה 2 ליטר מים עם 2 כפיות מלח. מזלפים ניוקי של כ-2 ס"מ (חותכים בסכין את הקצה בצמוד לצנתר) הישר לתוך סיר המים הרותחים. כאשר הניוקי צפים, מוציאים אותם לצלחת בעזרת כף מחוררת.

3 בסמוך להגשה מחממים חמאה במחבת ומקפיצים את הניוקי המבושלים עד לקבלת גוון זהוב.

4 מכינים את הרוטב: מחממים במחבת חמאה ושמן זית ומטגנים בצל קצוץ ושום כ-5 דקות עד להזהבה. מוסיפים פטריות ומטגנים כ-8 דקות עד להזהבה. מוסיפים ממרח כמהין, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים שני סוגי שמנת, מביאים לסף רתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5 דקות עד להסמכה.

5 מבשלים יחד ומגישים: מוסיפים את הניוקי לרוטב ומבשלים כדקה עד שהרוטב עוטף את כל הניוקי. מעבירים לצלחות.

6 מסדרים מעל פטרוזיליה ועגבניות שרי. יוצרים שבבי פרמזן בעזרת קולפן ומפזרים מעל. מגישים.

 

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

>> לכל המתכונים לשבועות