פפוצקיה (חצילים ממולאים פטה ויוגורט)
יש לכם אורחים לכבוד החג? יש לכם חציל? יופי. רגע לפני שאתם קולים, חוצים ומפוצצים בטחינה - הכירו את הפפוצקיה: חצילים חצויים ממולאים בפטה ויוגורט שהם לא פחות ממעדן ודורשים פחות משעה. לא חלום?
אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל
| פורסם 10/05/18
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
3 חצילים
2-3 כפות שמן זית
מלח ופלפל
למלית:
2 כפות חמאה
2 בצלים קצוצים
2 שיני שום כתושות
3 כפות קמח
2 כוסות חלב
מלח
פלפל
אגוז מוסקט
100 גרם פטה מפוררת
100 גרם קשקבל מגוררת
2 גביעי יוגורט יווני (240 גרם בסה״כ)
2 ביצים
1 כף נענע קצוצה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 חוצים את החצילים לאורכם, חורצים מעט את החלק הפנימי, משמנים, מתבלים ואופים כחצי שעה עד להזהבה.
3 בינתיים מכינים את המלית: מאדים בצל קצוץ ושום בחמאה עד לריכוך והזהבה קלה. מוסיפים קמח ומערבבים בכף עץ ליצירת רביכה. יוצקים חלב, מתבלים ומבשלים תוך כדי ערבוב עד להסמכה. מצננים.
4 מוסיפים את הגבינות, היוגורט, הביצים והנענע, ומערבבים.
5 ממלאים ואופים יחד: מועכים את החלק הפנימי של החציל ליצירת חלל ריק למילוי. ממלאים בתערובת ומחזירים לתנור ל-10 דקות עד להשחמה.