אוכל
צילום׃ נמרוד סונדרס, mako אוכל

פשטידת זוקיני מעולה

מדובר בפשטידה רגילה למדי, זה נכון - אבל מה, היא יוצאת טעימה ממש ממש, שזה יותר ממה שאפשר להגיד על רוב הפשטידות בעולם. ומה עם הדיאטה? הכל בסדר, תודה רבה - אתם יכולים לטחון חצי תבנית ועדיין להישאר רזים

דנה בר-אל שוורץ | mako אוכל | פורסם 09/02/22 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 189 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית מלבנית בינונית:

2 בצלים גדולים מאוד

שמן זית לטיגון 

4 זוקיני

5 כפות קמח (עדיף כוסמין אבל אפשר גם לבן רגיל)

3 כפות קוואקר

3 ביצים

קופסה של גבינה לבנה

מלח ברוחב לב

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 קוצצים את הבצלים ומטגנים בשמן זית (לא מתקמצנים על השמן, כי זה השומן היחיד שיש בפשטידה) כ-20-30 דקות, עד שהם משחימים יפה.

2 מגררים את הזוקיני על פומפייה או במעבד מזון.

3 מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים.

4 מעבירים לתבנית משומנת ואופים ב-180 כחצי שעה.

* הפשטידה יוצאת נהדר גם עם קישואים רגילים, אבל מכיוון שתכולת הנוזלים שלהם יותר גבוהה - אם משתמשים בקישואים יש לסחוט מהם את הנוזלים היטב בין כפות הידיים לפני שמעבירים לקערה.

* מתעצלים לטגן את הבצל? הפשטידה תצא טעימה גם עם בצל חי (אבל עם בצל מטוגן היא טעימה פי אלף).

>> עוד מתכונים מומלצים לסוכות