עוגת גבינה שוויצרית
עוגה מיוחדת עם בסיס פריך, מלית גבינה קרמית וציפוי גאנאש שוקולד-דבש
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
תבנית בקוטר 26 ס"מ
לבסיס:
1 חבילה (100 גרם) חמאה רכה חתוכה לקוביות
1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
1/2 כפית מלח
2 חלמונים
1 כוס (140 גרם) קמח
שקית אבקת אפייה
למלית:
400 מ"ל (1 מיכל גדול פחות כ-1/3 כוס) שמנת מתוקה להקצפה 38%
3/4 כוס (180 מ"ל) חלב 3%
1/3 כוס + כף (80 גרם) סוכר
1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
1 מיכל גדול (500 גרם) גבינה לבנה 5%
לציפוי (גאנאש שוקולד-דבש):
1 חבילה (100 גרם) שוקולד מריר איכותי שבור לקוביות
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 38%
2 כפיות דבש
1/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבסיס: שמים בחמאה, אבקת סוכר ומלח בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים חלמונים ומערבלים. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבלים רק עד לקבלת כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה.
2 מחממים תנור ל-170 מעלות.
3 מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 26 ס"מ ומניחים בתבנית.
4 אופים את הבסיס 25-20 דקות עד שהוא מזהיב מעט ומצננים.
5 מכינים את המלית: מקציפים שמנת מתוקה וחלב עם סוכר ואינסטנט פודינג לקרם יציב. מקפלים פנימה גבינה לתערובת אחידה.
6 יוצקים את המלית על הבסיס ומחליקים. עוטפים ומעבירים למקרר ל-4 שעות להתייצבות.
7 מכינים את הציפוי: מניחים שוקולד בקערה. מביאים שמנת לרתיחה ויוצקים על השוקולד. מערבבים היטב, מוסיפים דבש ומלח ומערבבים שוב לקבלת תערובת אחידה.
8 יוצקים את הגנאש על העוגה ומכניסים למקרר לשעתיים-שלוש לפחות, ועדיף למשך הלילה. משחררים מהתבנית ומגישים.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.