אוכל
צילום׃ דניאל לילה

עגבניות ממולאות בקוסקוס וגבינות

סוף סוף הגיעה העונה של הממולאים החלביים, ואנחנו חוגגים אותה עם עגבניות במילוי תערובת ים תיכונית של קוסקוס, גבינות, זיתים ועשבים. ומה עוד? פרוסות מוצרלה פרסקה, שמכסות את המלית ונמסות עליה באפייה

לימור לניאדו תירוש | מחלבות גד | פורסם 12/05/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (14 מנות):

למלית

3 כפות קוסקוס בינוני מהיר הכנה

50 גרם פטה עיזים 20%, מפוררת דק

50 גרם קאשקבלו, מגוררת גס

10 זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים דק

רבע כוס בצל ירוק קצוץ

רבע כוס פטרוזיליה קצוצה

רבע כוס בזיליקום קצוץ

1 כף פירורי לחם לא מתובלים

1 כף שמן זית

קורט מלח

פלפל שחור גרוס

1 כפית אורגנו

לכיסוי העגבניות

6 כפות שמן זית

2 כדורי מוצרלה פרסקה, פרוסים ל-14-12 פרוסות

14-12 עלי בזיליקום גדולים ויפים

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הקוסקוס בקערה בינונית עם 3 כפות מים רותחים. ממתינים 5 דקות. מאווררים-מפרידים לפירורים דקים בעזרת מזלג.

>> מתכונים לשבועות

2 מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית בשמן זית.

3 מסירים מהעגבניות את הכיפות ושומרים בצד. בעזרת כפית וסכין קטנה מוציאים את תוכן העגבניות לקרש חיתוך. קוצצים ומעבירים, ללא הנוזלים והגרעינים, לקערה עם הקוסקוס. מוסיפים את שאר מרכיבי המלית ומערבבים קלות.

4 ממלאים את העגבניות במלית ומסדרים בתבנית. מזלפים כפית שמן זית על המלית של כל עגבנייה, ומניחים מעל פרוסת מוצרלה ועלה בזיליקום. מכסים בכיפות ששמרנו. מזלפים עוד 2 כפות שמן זית.

5 אופים כ-40 דקות עד שהעגבניות מזהיבות. מגישים חם.

* אפשר להכין את הממולאים יומיים מראש ולשמור בקירור. סמוך להגשה מחממים ב-180 מעלות כ-15 דקות.