אוכל
צילום׃ דני לרנר, טרה

לחם גבינות בעשר דקות

מהיר ומנצח: מכירים את הבואיקוס הבולגריים? קבלו אותם בגרסת הכיכר השלמה

אייל לביא | טרה | פורסם 23/05/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 99 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

1 חבילה (350 גרם) קמח תופח

1 כף שמן זית

200 גרם חמאה בטמפ' החדר

1 ביצה

1 גביע יוגורט טבעי

80 גרם גבינה צהובה, מגורדת

80 גרם גבינה בולגרית 5%, מגורדת בפומפייה עבה

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

לאפייה:

כף שמן זית

1 ביצה, טרופה

2 כפות קצח

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות), מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים את נייר האפייה בכף שמן זית.

2 מעבירים את כל החומרים לבצק למעבד מזון בעל להב מתכת, ומעבדים ב"פולסים" (בהפסקות) עד לקבלת בצק. מעבירים את הבצק לתבנית ומעצבים בעזרת הידיים לצורת התבנית.

3 מברישים את הבצק בביצה הטרופה, זורים מעל את הקצח ואופים 30-25 דקות (עד שקיסם הננעץ במרכז המאפה יוצא יבש). מצננים ומגישים.

>> היכנסו למתחם מתכוני שבועות המלא, ותוכלו להשתתף בתחרות מתכונים נושאת פרסים!

>> רוצים טיפים לאפייה מוצלחת?