צילום׃ דני לרנר, טרה
לחם גבינות בעשר דקות
מהיר ומנצח: מכירים את הבואיקוס הבולגריים? קבלו אותם בגרסת הכיכר השלמה
אייל לביא | טרה
| פורסם 23/05/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
1 חבילה (350 גרם) קמח תופח
1 כף שמן זית
200 גרם חמאה בטמפ' החדר
1 ביצה
1 גביע יוגורט טבעי
80 גרם גבינה צהובה, מגורדת
80 גרם גבינה בולגרית 5%, מגורדת בפומפייה עבה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
לאפייה:
כף שמן זית
1 ביצה, טרופה
2 כפות קצח
אופן ההכנה:
1 מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות), מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים את נייר האפייה בכף שמן זית.
2 מעבירים את כל החומרים לבצק למעבד מזון בעל להב מתכת, ומעבדים ב"פולסים" (בהפסקות) עד לקבלת בצק. מעבירים את הבצק לתבנית ומעצבים בעזרת הידיים לצורת התבנית.
3 מברישים את הבצק בביצה הטרופה, זורים מעל את הקצח ואופים 30-25 דקות (עד שקיסם הננעץ במרכז המאפה יוצא יבש). מצננים ומגישים.
>> היכנסו למתחם מתכוני שבועות המלא, ותוכלו להשתתף בתחרות מתכונים נושאת פרסים!