אוכל
צילום׃ יעל קצב, אוכל טוב, mako

פטה פריכה מטוגנת

מתכון לריבועי פטה מטוגנת ופריכה - מבחוץ קראנצ'יות כיפית, מבפנים פטה נימוחה ורכה - שדרוג מטורף קל וזריז שיקפיץ כל סלט לגבהים חדשים, יסגור פינה של תוספת מגניבה או ישמש כנשנוש ממכר בין ארוחות

יעל קצב | אוכל טוב, mako | פורסם 01/11/22 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעשר דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

קוביית פטה (כאן השתמשנו בכבשים)

ביצה

שליש כוס קמח

רבע כפית פלפל שחור גרוס

רבע כפית צ'ילי גרוס

שמן לטיגון

להגשה:

פלחי לימון/מיץ לימון סחוט

אופן ההכנה:

1 פורסים את גבינת הפטה לעובי של סנטימטר.

פטה פריכה - עובי פרוסה כזה (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
פטה פריכה - עובי פרוסה כזה|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

2 טורפים בקערה ביצה ומוסיפים אליה פלפל שחור וצ'ילי גרוסים. בקערה נפרדת שמים את הקמח.

3 טובלים את פרוסות הגבינה בביצה ולאחר מכן בקמח.

פטה פריכה מוכנה ומזומנה (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
פטה פריכה מוכנה ומזומנה|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

4 מטגנים את הפרוסות המצופות בשמן ניטרלי כשתי דקות מכל צד.

5 מעבירים את הפרוסות המטוגנות לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים לצד פלחי לימון, סוחטים וזללים. 

עוד מתכונים ב-10 דקות

יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים.

בתיאבון!