אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

בומאלוס גבינות ועירית

משהו שנמצא בין לחמנייה, פחזנייה וסופגנייה, זה משהו שחייב להיות טעים

ליה אור | mako | פורסם 12/05/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.9 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

המצרכים:

1 כוס חלב

1 כוס מים

20 גרם סוכר (כמעט שתי כפות)

10 גרם מלח (כפית וחצי)

125 גרם חמאה

275 גרם קמח (2 כוסות)

2 ביצים בינוניות

200 גרם גבינת מנצגו מגוררת או קשקבל

100 גרם גבינת פרמזן מגוררת

רבע צרור עירית

דבש

אופן ההכנה:

1 מרתיחים בסיר חלב, מים, סוכר ומלח. כשהכל רותח מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את החמאה.

2 לאחר שהחמאה נמסה מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את הקמח. מחזירים את הסיר לאש ומערבבים במרץ עד שהבצק לא נדבק לדפנות הסיר.

3 מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה ומפעילים על מהירות בינונית. מוסיפים ביצה אחת, מחכים שהיא תיטמע ומוסיפים את השנייה.

4 מוסיפים את הגבינות ואת העירית ומערבבים היטב.

5 יוצרים סופגניות קטנות (הצורה לא חשובה) ומטגנים בשמן עמוק בחום של 160 מעלות עד שהבומאלוס שחומים ויפים. מזלפים מעל קצת דבש ואוכלים.

>>לכתבה המלאה