צילום׃ יחסי ציבור
בומאלוס גבינות ועירית
משהו שנמצא בין לחמנייה, פחזנייה וסופגנייה, זה משהו שחייב להיות טעים
ליה אור | mako
| פורסם 12/05/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
המצרכים:
1 כוס חלב
1 כוס מים
20 גרם סוכר (כמעט שתי כפות)
10 גרם מלח (כפית וחצי)
125 גרם חמאה
275 גרם קמח (2 כוסות)
2 ביצים בינוניות
200 גרם גבינת מנצגו מגוררת או קשקבל
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
רבע צרור עירית
דבש
אופן ההכנה:
1 מרתיחים בסיר חלב, מים, סוכר ומלח. כשהכל רותח מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את החמאה.
2 לאחר שהחמאה נמסה מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את הקמח. מחזירים את הסיר לאש ומערבבים במרץ עד שהבצק לא נדבק לדפנות הסיר.
3 מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה ומפעילים על מהירות בינונית. מוסיפים ביצה אחת, מחכים שהיא תיטמע ומוסיפים את השנייה.
4 מוסיפים את הגבינות ואת העירית ומערבבים היטב.
5 יוצרים סופגניות קטנות (הצורה לא חשובה) ומטגנים בשמן עמוק בחום של 160 מעלות עד שהבומאלוס שחומים ויפים. מזלפים מעל קצת דבש ואוכלים.