אוכל
צילום׃ אריאל ברי בן חמו, הבלוג "בריאלי - אופים בריא יותר"

עוגת גבינה ב-5 מרכיבים

יש לנו הרבה סיבות לאהוב את המתכון הזה: הוא דורש מינימום מרכיבים, הוא דל שומן ועל כן בריא יחסית, ויוצאת ממנו עוגה שמזכירה מאוד את עוגות הגבינה של בתי מלון - רק בגרסה בריאה. יותר מזה?

אריאל ברי בן חמו | הבלוג "בריאלי - אופים בריא יותר" | פורסם 04/06/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 258 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית עגולה 22 או מרובעת 20*20:

3 ביצים, מופרדות

50 גרם (רבע כוס) סוכר קנים

375 גרם (מכל וחצי) גבינה לבנה 5%

20 גרם (2 כפות) קורנפלור

100 גרם (חצי גביע) שמנת חמוצה 9%

לציפוי:

100 גרם (חצי גביע) שמנת חמוצה 9%

40 גרם (3 כפות) סוכר קנים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

>> מתכונים לשבועות

2 מקציפים את החלבונים עם סוכר במיקסר עד לקבלת קצפת תפוחה ויציבה.

3 מערבבים בקערה גדולה חלמונים, גבינה, קורנפלור ושמנת חמוצה עד לקבלת תערובת אחידה (בשלב זה אפשר להוסיף קליפת לימון או תמצית וניל).

4 מעבירים שליש מהקצף לתוך תערובת הגבינה ומקפלים בעדינות. מעבירים גם את שאר הקצף ומקפלים עד לאיחוד מלא.

עוגת גבינה ב-5 מרכיבים - לפני הציפוי (צילום: אריאל ברי בן חמו, הבלוג
עוגת גבינה ב-5 מרכיבים - לפני הציפוי|צילום: אריאל ברי בן חמו, הבלוג "בריאלי - אופים בריא יותר"

5 מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים 30-40 דקות, או עד שהעוגה יציבה ומשחימה מלמעלה. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין (העוגה שוקעת מעט, זה בסדר).

6 ציפוי: מערבבים היטב את השמנת החמוצה והסוכר ומורחים בשכבה אחידה על העוגה. מעבירים לקירור של לילה.

הערות:

* מומלץ להגיש עם פירות.

* אפשר להוסיף לבלילה קליפת לימון או תמצית וניל (ראו סעיף 3).

* העוגה תישמר  במקרר בקופסה אטומה עד חמישה ימים.

המתכון באדיבות בלוג האפייה הבריאה בריאלי.