אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

עוגות גבינה אישיות בכוס

עוגת גבינה ללא אפייה, ללא חמאה ועם גבינה רזה, קלילה ומהירה להכנה. מקסימום טעם במינימום מאמץ

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 19/08/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 142 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

6 כוסות בנפח 150 מ"ל

100 גרם ביסקוויטים

1 גביע (250 מ"ל) גבינה לבנה 5%

גרידה דקה של קליפת לימון מחצי לימון

1 כף מיץ לימון סחוט טרי

1 כפית מחית / תמצית וניל

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%

לעיטור:

תותים טריים או פירות יער קפואים

אופן ההכנה:

1 טוחנים את הביסקוויטים לפירורים דקים ומניחים 2-3 כפיות בכל כוס הגשה.

2 מערבבים יחד את הגבינה, גרידת ומיץ הלימון. מוסיפים את מחית / תמצית הווניל ומערבבים היטב. מוסיפים את הסוכר, מערבבים ומניחים בצד להמסה של הסוכר. בינתיים מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מקפלים בעדינות כשליש מכמות הקצפת לתערובת הגבינה, ולאחר מכן את כל יתר הקצפת. משתדלים שלא לערבל יתר על המידה.

2 מעבירים את התערובת לשק זילוף, ומזלפים את מלית הגבינה מעל פירורי הביסקוויטים (או לחילופין אפשר להיעזר בשתי כפות). מכסים ומעבירים לקירור למשך כ-3 שעות ורצוי אפילו ללילה שלם.

3 לפני ההגשה מפזרים קוביות תותים טריים או פירות יער. אם נשארו פירורי ביסקוויטים מיותרים אפשר לפזר גם אותם.

* אם רוצים אפשר להמיס 50 גרם חמאה ולערבב עם פירורי הביסקוויטים לתערובת לחה. מהדקים את התערובת לתחתית הכוס וממשיכים כרגיל.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל המתכונים לשבועות