בורקס מלאווח וגבינות
הבורקס הכי מהיר בעיר, שמכינים מעלה של מלאווח וממלאים בגבינות וזיתים. מילה שלנו, מעולם לא הוכנה ארוחה כל כך טעימה בזמן כה קצר
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (16 מנות):
4 יחידות מלאווח (בקוטר 20 ס"מ)
250 גרם גבינת פטה, עדיף מחלב עזים, מפוררת
חופן זיתים מגולענים, ירוקים או שחורים, חתוכים לטבעות
150 גרם גבינה כחושה
1 כפית אורגנו מיובש
1 ביצה, טרופה
להגשה: רסק מעגבניות טריות
אופן ההכנה:
1 מניחים נייר אפייה על משטח העבודה ומשמנים אותו.
2 מניחים עלה מלאווח על נייר האפייה וממתינים כשתי דקות, שיפשיר מעט ויהיה נוח לעבודה.
3 מפזרים על המלאווח באחידות את גבינת הפטה והזיתים, ובעזרת כפית מוסיפים שכבה אחידה של הגבינה הכחושה. בוזקים מעט אורגנו מיובש.
4 מגלגלים את המלאווח לרולדה וחותכים לרוחב ל-4 שבלולים. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהסגירה פונה למטה.
5 חוזרים על התהליך עם שלושת עלי המלאווח שנותרו.
6. פוחסים מעט את השבלולים בתבנית בעזרת כף היד. מברישים בביצה הטרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-15 דקות, או עד שהבורקס מזהיב משני הצדדים.
7 מוציאים מהתנור, מניחים להתקרר מעט ומגישים עם רסק מעגבניות טריות.
>> בשבוע שעבר הכנו מאפינס בצל וגבינות הורסים
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!