אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

בורקס מלאווח וגבינות

הבורקס הכי מהיר בעיר, שמכינים מעלה של מלאווח וממלאים בגבינות וזיתים. מילה שלנו, מעולם לא הוכנה ארוחה כל כך טעימה בזמן כה קצר

עז תלם | mako אוכל | פורסם 06/01/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 94 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (16 מנות):

4 יחידות מלאווח (בקוטר 20 ס"מ)

250 גרם גבינת פטה, עדיף מחלב עזים, מפוררת

חופן זיתים מגולענים, ירוקים או שחורים, חתוכים לטבעות

150 גרם גבינה כחושה

1 כפית אורגנו מיובש

1 ביצה, טרופה

להגשה: רסק מעגבניות טריות

אופן ההכנה:

1 מניחים נייר אפייה על משטח העבודה ומשמנים אותו.

2 מניחים עלה מלאווח על נייר האפייה וממתינים כשתי דקות, שיפשיר מעט ויהיה נוח לעבודה.

 

3 מפזרים על המלאווח באחידות את גבינת הפטה והזיתים, ובעזרת כפית מוסיפים שכבה אחידה של הגבינה הכחושה. בוזקים מעט אורגנו מיובש.

 

4 מגלגלים את המלאווח לרולדה וחותכים לרוחב ל-4 שבלולים. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהסגירה פונה למטה.

 

5 חוזרים על התהליך עם שלושת עלי המלאווח שנותרו.

 

6. פוחסים מעט את השבלולים בתבנית בעזרת כף היד. מברישים בביצה הטרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-15 דקות, או עד שהבורקס מזהיב משני הצדדים.

 

7 מוציאים מהתנור, מניחים להתקרר מעט ומגישים עם רסק מעגבניות טריות.

 

>> בשבוע שעבר הכנו מאפינס בצל וגבינות הורסים

 

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!