אוכל
צילום׃ mako אוכל

סלט בטטה ועדשים

סלט מדליק ופשוט. אני סטודנטית בטכניון וכשאני רוצה לשדרג קצת את ארוחת הערב זה מה שאני מכינה

astarash | מתכוני גולשים | פורסם 23/03/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 1.4 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

בטטה

עדשים ירוקות

חסה

עגבנייה

מלפפון

בצל

בולגרית

פטרוזיליה

כוסברה

נענע

לימון

מלח

פלפל

שמן זית

אזוב עלים

טחינה גולמית

אופן ההכנה:

חותכים לקוביות קטנות את הבטטה ושמים בטוסטר אובן או בתנור חם עם מעט מלח, פלפל, אזוב ושמן זית. שמים לבשל את העדשים הירוקות בסיר עם מים ומעט מלח עד שהן מבושלות אבל לא רכות. בינתיים חותכים לקערה את הירקות-חסה, עגבניות, מלפפונים, בצל ירוק, פטרוזיליה, כוסברה, מעט נענע (שני עלים), בולגרית חותכים לקוביות. מכינים בנפרד רוטב עם שמן זית, לימון, מלח ופלפל. מעל הירקות והבולגרית שמים את העדשים והבטטות ושופכים מעל את הרוטב. קצת לזגג מעל הכל טחינה גולמית.