אוכל
צילום׃ mako אוכל

שעועית מוקפצת וטופו בניחוח אסייאתי

אפשר להכין את המתכון עם שמן זית בלבד במקום שמן וחמאה ומכאן כי קיימת לו גרסה טבעונית, אפשר להכין ללא טופו ולהגיש כתוספת בלבד, מעולה גם לצד דג סלמון או עוף.

yaarazate | מתכוני גולשים | פורסם 24/03/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חמאה

שמן זית

עגבניות שרי

בצל סגול לימון

שעועית ירוקה

טופו

מלח

פלפל

שום

סויה

אופן ההכנה:

חותכים את הטופו לקוביות ומשרים במשרה המורכב מסויה שום כתוש שמן זית ומעט מים חמים, משרים ל20 דקות. במקביל חולטים את השעועית הירוקה במים רותחים. במחבת ממיסים חמאה ושמן זית, מטגנים את הבצל, מכניסים את הטופו (עם מעט מהמשרה) ומקפיצים, מוסיפים את השעועית החלוטה ועגבניות שרי חצויות, (אפשר להוסיף מעט שום וסויה) ומתבלים במלח פלפל. בסוף סוחטים רבע לימון מעל הכל.