אוכל
צילום׃ mako אוכל

הלזניה המדברת

מתכון ואוווווווווו מאוד טעים!! מומלץ מדהים ועסיסי.

avigailo | מתכוני גולשים | פורסם 04/05/14 
  • זמן עבודהיותר משעתיים
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 0.6 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

גבינה צהובה

תבלינים

עלי לזניה

רוטב אדום

רוטב שמנת בצל ופירה

אופן ההכנה:

המנה היא הלזניה המדברת: (מי שאוכל לא יכול להפסיק לדבר בשמה).לוקחים גבינה צהובה בגוש ומגרדים את כולה (כמות גדולה). לוקחים תפוחי אדמה מבשלים בסיר עם אבקת מרק עד שנעשים רכים, מוציאים למסננת, מעבירים לכלי גדול מוסיפים חמאה וחלב וגבינה צהובה ומועכים עד שיוצא עיסה יפה, שמים בצד, חותכים בצל ומטגנים עד שמזהיב, שמים מיכל שמנת בישול קצת חלב וקצת חמאה ואבקת מרק פטריות וקצת גבינה צהובה מגורדת, עד שמסמיך קצת פלפל לבן וזנגביל ונותנים להתקרר, לוקחים סיר שני חותכים בצל ומטגנים, כשמזהיב מוסיפים עגבניות וגמבה, מבשלים חצי שעה, מוסיפים רוטב עגבניות וסוכר, שמים אורגנו אבקת מרק טיפה מלח פלפל לבן אבקת צילי פפריקה חריפה, מערבבים שיוצא רוטב נקי. לוקחים קסרול מניחים עלי לזניה, שמים שכבת פירה,שמים עלי לזניה, שמים שכבת רוטב בצל,שמים עלי לזניה, שמים שכבת פירה, שמים עלי לזניה, שמים רוטב עגבניות, שמים עלי לזניה, כך עד שנגמרים המצרכים, למעלה שכבה עליונה רוטב בצל ואת מה שנשאר מהגבינה צהובה המגורדת (מי שאוהב יכול להכניס בתוך השכבות גם גבינה מגורדת). וזה נס שהלזניה בכלל מגיעה לשולחן שלמה, בדרך כלל נגמרת לפני.