אוכל
צילום׃ none

מרק עדשים – לינְטֶזָ’ה

“קֶרֶס לינְטֶזָ’ה קוֹן קִיפטִיקָס דֶה קָרנֶה?” היתה שואלת נונה בלדינו ולפני שענית הצלחת הגיעה לשולחן עם הלינְטֶזָ’ה. בתוך הלינְטֶזָ’ה נחו להן קציצות שמנמנות ועסיסיות של בשר. זה הרגע שידעת שהגעת הביתה.

SweetDooly | מתכוני גולשים | פורסם 16/02/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 49 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 בצל חתוך לריבועים

3 כפות שמן

כוס עדשים ירוקות/חומותליטר-ליטר וחצי מים

קופסה קטנה של רסק עגבניות – בערך 4 כפות גדושות

מלח פלפל – לפי הטעם

אופן ההכנה:

בסיר מטגנים את הבצל לאט לאט עד גוון חום כהה. כשהבצל כהה, מוסיפים לו מים ומביאים לרתיחה. המים משנים צבעם לחום וזה מצויין.

מוסיפים את העדשים מביאים לרתיחה נוספת, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים חצי שעה.

לאחר כחצי שעה מוסיפים את רסק העגבניות, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כחצי שעה עד שלוש רבעי שעה נוספים.

ברוכים הבאים הביתה(: