רביולי סגול גדול
כמתנה לדירה החדשה קיבלנו מכונת פסטה. לאחר נסיונות רבים הרגשנו שאנחנו משתפרים בזה, והחלטנו להיות יצירתיים. היו לנו אגסים ביין והכנסנו אותם לתוך רביולי. מה שהתחיל כנסיון משעשע הפך למתכון מיוחד ומעניין
- זמן עבודהשעתיים
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
500 גרם קמח דורום
8 חלמונים
2 ביצים
למלית:
100 גרם ריקוטה
50 גרם רוקפור
80 גרם גבינת בלו בוואריה
3 אגסים
30 גרם חמאה
חצי מקל וניל
2 כפות סוכר חום
2 כפות דבש
שליש כוס יין אדום
לרוטב:
50 גרם חמאה
מרווה
מלח
פקאנים מסוכרים שבורים
אופן ההכנה:
להכנת הבצק: לפזר את הקמח על משטח העבודה (משטח העבודה הנוח ביותר הוא השיש של המטבח) וליצור גומה, לתוך הגומה יש להוסיף בהדרגה את החלמונים והביצים וללוש לבצק גמיש ונוח, לכדרר לכדור, לעטוף בניילון נצמד ולתת לבצק לנוח כחצי שעה במקרר.להכנת המלית:להניח במחבת את הסוכר, הדבש, החמאה והוניל, לאחר ביעבוע קל להוסיף את היין ורבעי אגסים. לבשל עד לריכוך האגסים ולהוריד מהאש. לחתוך את האגסים ולערבב יחד עם הגבינות.להכנת הרביולי: לרדד בצק במכונת הפסטה בהדרגה כ5-7 פעמים עד שמתקבל מלבן דק דק. להניח באמצע המלבן במרווח של 7 ס"מ לערך כף מלית (שימו לב! אל תשימו יותר מידי מלית שהבצק שלכם לא יקרע) להבריש עם ביצה את החלק העליון ולקפל את המלבן לחצי לרוחבו (ראה תמונה). לחתוך עם סכין כל רביולי ורביולי וכשיש לכם ריבועים מוכנים, הדקו את הקצצות בעזרת מזלג. בשלו את הרביולי במים שהומלחו קלות עד שאלו צפים למעלה.
להכנת הרוטב: הניחו במחבת את החמאה, המלח והמרווה עד לביעבוע, והוסיפו את הרביולי. להגשה- פזרו מעל מעט פקאנים מקורמלים שבורים.שיהיה בתאבון!