אוכל
מתכוני גולשים- פסטות
צילום׃ none

רביולי ביתי ממולא בעגבניית שרי שלמה ברוטב חמאה חומה ומרווה

פסטה לאנשים רציניים, אוהבי מטבח שאוהבים להשקיע. בתוך הכיסונים מחכה עגבניית שרי שלמה ובתוכה הפתעה: חמאה נמסה.

oribns3290 | מתכוני גולשים | פורסם 04/04/14 
  • זמן עבודהעד שעתיים
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חומרים ל-6 מנות

בצק פסטה:

300 גרם קמח ייעודי לפסטה

3 ביצים L

1 כף שמן זית

למילוי:

כ-40 עגבניות שרי קטנות מאוד

לא קשות

25 גרם חמאה קרה

מלח גס

לרוטב:

75 חמאה

5 עלי מרווה טריים

רבע כפית אגוז מוסקט

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

אופן ההכנה:

בצק-

על שיש נקי עורמים "גבעה" של קמח ויוצרים בתוכה גומה גדולה.

שוברים את הביצים אל תוך הגומה וטורפים בעזרת מזלג. מתחילים לערבב את הקמח והביצים בעדינות עד שנוצרים פירורים גדולים ומוסיפים את השמן זית. לשים את הבצק שנוצר במשך כ-10 דקות עד שמתקבל כדור גמיש במרקם חלק ולא דביק. עוטפים את הכדור בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך של מינימום שעה (עד 12 שעות).

מכינים את העגבניות-

עם סכין קטנה וחדה, חותכים חתך קטן בקצה של כל עגבנייה. מניחים את העגבניות בסיר עם מים רותחים למשך כדקה ולאחר מכן מעבירים אותן לקערה עם מי קרח, תהליך זה עוזר להיפרדות הקליפה מבשר העגבניה.

קולפים את העגבניות וחותכים בצד כל עגבניה חתך אורכי עמוק.

חותכים חמאה לקוביות בעובי של כ-8 מ"מ.

מכניסים אל החריץ שיצרנו בכל עגבנייה, קובייה אחת של חמאה וגרגיר אחד או שניים של מלח גס.

שומרים במקרר עד להכנת הפסטה.

רידוד הפסטה ביד:

על שיש מקומח, מרדדים את בצק הפסטה לעובי 2 מ"מ.

רידוד הפסטה במכונה:

על שיש מקומח משטחים מעט מבצק הפסטה ומעבירים בשלב מס' 0 של המכונה. מקפלים למעטפה ומעבירים שוב בשלב מס' 0. מעבירים את הבצק בשלבים הבאים עד שהוא מגיע לעובי של כ-2 מ"מ.

קורצים בעזרת כוס או כל כלי עגול וחד עיגולים בקוטר 9-10 ס"מ. מניחים באמצע כל עיגול עגבנייה אחת. בעזרת מברשת או האצבע, מורחים מעט מים על שולי העיגולים ומקפלים לצורת חצי עיגול. לאחר מכן מחברים את הקצוות של חצאי העיגול. את הפסטה המוכנה שומרים על משטח מקומח עד לבישול. אין להניח את הרביולי אחד על השני!

מכינים את הרוטב:

ממיסים חמאה במחבת גדולה. מוסיפים אגוז מוסקט, מלח ומעט פלפל לפי הטעם. מבשלים על אש קטנה עד שהחמאה מקבלת צבע חום בהיר. מוסיפים את המרווה ומורידים מהאש.

מבשלים את הפסטה במים רותחים עם הרבה מלח במשך 3-4 דקות וזורקים ישר אל הרוטב. מערבבים, מגישים לצלחות ומגררים על הרביולי פרמז'ן באיכות טובה. בתיאבון ובהצלחה!